Trabluslu İş Adamları, Türklerle Büyümek İstiyor

Savaş sonrası Suriye’nin imarında lojistik kapı olması beklenen Lübnan’ın Trablus kenti Türk iş adamlarıyla büyümek istiyor.

Trabluslu İş Adamları, Türklerle Büyümek İstiyor
Adana Tanıtım ve Kalkınma AŞ (ATAK) ve Refleks gazetesi işbirliği ile gerçekleştirilen Lübnan iş heyeti ziyareti kapsamında Adanalı şirket temsilcileri Başkent Beyrut’tan sonra ülkenin ikinci büyük kenti Trablus’ta da temaslarda bulundu.

Trablus Ticaret Sanayi ve Tarım Odası Başkanı Teyfik Dabbusi, Adanalı şirket temsilcilerini kabulünde yaptığı konuşmada Lübnan Bakanlar Kurulu’nun Trablus’u ‘Ekonomi Başkenti’ ilan ettiğini hatırlatarak, “Türkiye son dönemde ekonomik büyüme rekorları kırdı. Buradaki tecrübeden yararlanmak istiyoruz. Limanımızın genişletilmesinden altyapıya, tarımdan ticarete her alanda işbirliği yapmak istiyoruz. Bunu yaparken de bize en yakın Çukurova ile güç birliği en yararlı yöntem olacak. Adanalı iş insanlarının burada olmasından son derece memnunuz. Birlikte gerçekleştireceğimiz ortak yatırımlarla gümrüksüz Arap pazarında avantajlı olabiliriz. Adanalı iş adamlarını Trablus’a bekliyoruz” dedi.

ATAK AŞ Genel Müdürü İlhami Günsel de Trablus iş dünyasının misafirperverliği ve ilgisinden memnun olduklarını belirterek “Geçtiğimiz aylarda meslek odası başkanlarımızla yaptığımız görüşmeleri somutlaştırmak aramızdaki ticari ilişkileri geliştirmek için buradayız. Adana’nın ürettikleri ile Trablus’un talepleri örtüşüyor. Gelişme yönünde farklı yatırımları ve projeleri bulunan Trablus’un bu sürecinde yanında olmak istiyoruz. Ayrıca ortak yatırımlar konusunda iki kent iş insanlarını bir araya getiren organizasyonlara devam edeceğiz” diye konuştu.

Refleks Gazetesi İmtiyaz Sahibi Esra Özden de, Çukurova Kalkınma Ajansı ve Adana OSB yetkilileri ile birlikte 10 şirketin temsilcileri Trablus’ta kendi sektörlerindeki iş insanlarıyla görüştü.
Kaynak: İHA