Samsun'dan Kısa Kısa

Havza ilçesinde öğrenciler, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla camileri ziyaret etti.

Havza 25 Mayıs Anadolu Lisesi öğrencileri, Din Kültür ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri Sadi Kaban, Hanife Tosun ve Uğur Karabulut gözetiminde Havza Kevser Camisi'ni ziyaret etti. Ziyarette öğrencilere Havza Müftüsü İlyas Akyazı tarafından cami, bölümleri ve din görevlileri konularında bilgi verildi.

Akyazı, her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın kutlandığını hatırlattı.

Bu yıl kutlamaların temasının "cami, şehir ve medeniyet" olduğunu bildiren Akyazı, "Camilerimiz, İslam toplumunda sadece ibadethane değil, aynı zamanda sosyal ve günlük yaşam merkezleridir. Bunun en güzel örneklerinden biri de ilçemizdeki tarihi Yörgüç Mustafa Paşazade Camisi'dir. Cumhuriyetimizin ilk mitingi bu camimizde düzenlenmiş, Milli Mücadele için ilk kıvılcım bu camimizde çakılmıştır." ifadelerini kullandı.

- Havza Belediyesinin çalışmaları

Havza Belediyesi, yaklaşan yağışlı mevsim öncesi olası sel baskınlarına karşı çeşitli önlemler alıyor.

Belediye Başkanı Murat İkiz, belediye olarak kış aylarına hazırlıksız yakalanmamak amacıyla kapsamlı çalışma yaptıklarını söyledi.

İkiz, "İlçemiz merkezindeki yağmur suyu kolektörlerini kontrol ederek, olası sel baskınlarına karşı önlem alıyoruz. Halkımız için, halkımıza hizmet etmek adına imkanımız nispetinde yoğun çaba sarf ediyoruz. Amacımız istenmeyen olumsuzların önüne geçmek." dedi.

- Milletvekili Zeybek Havza'da

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Havza Meslek Yüksekokulu ile Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Zeybek, Havza Meslek Yüksekokulunu ziyaretinde okul yöneticileri ve öğrencilerle bir araya geldi.

Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezini de ziyaret eden Zeybek, huzurevi sakilerinin Dünya Yaşlılar Günü'nü kutladı.

Zeybek, huzurevi sakinleri ile sohbet etti.

Kaynak: AA