Öğrencilerden Yaşlılara Ziyaret

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalan öğrenciler, "Dünya Yaşlılar Günü" etkinlikleri kapsamında hastanede tedavi gören yaşlılarla bir araya geldi.

Günün anısına ziyaret ettikleri hasta ve yaşlılara "Bir Fincan Kahvenin 40 Yıl Hatırı Var" Projesi kapsamında fincan takımı hediye eden öğrenciler, onlarla bir süre sohbet etti.

İl Müdürü Cengiz Korkmaz, ziyaretin ardından yaptığı konuşmada, yaşlılar gününün önemine işaret ederek, etkinliğe katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.

Bu tür etkinliklerin bundan sonraki özel gülerde de devam edeceğini anlatan Korkmaz, yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi gerektiğini ifade ederek, "Geçmiş ve gelecek arasında köprü vazifesi gören aynı zamanda değerlerimizi yarınlara taşımamızda önemli rol oynayan büyüklerimizin her türlü deneyimlerinden faydalanmalıyız. Ömürleri boyunca vatana, millete, hizmet eden insanlarımıza sahip çıkmak ve hayatlarının kalan kısmını insanlığa yakışır bir şekilde sürdürmelerini sağlamak insanlık görevimizdir." diye konuştu.

Her ferdin bir gün yaşlanacağını unutmaması gerektiğine işaret eden Korkmaz, yaşlı insanların sosyal kültürel ekonomik ve psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu bu nedenle bu günü onlarla bir arada geçirmeye karar verdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA