Muş'ta 5 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

Muş Valiliği tarafından yapılan organizasyonla 5 bin kişiye aşure dağıtımı yapıldı.

Muş'ta 5 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı
Hükümet Konağı önünde düzenlenen programa Vali Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Aziz Yıldırım, aşurenin, her zaman ki geleneklerimizden ve kültürümüzün bir parçası olduğunu söyledi.

Aşurede, Türk milletinin tüm renklerinin olduğunu ifade eden Vali Aziz Yıldırım, "Aşurenin içerisinde pek çok malzeme var. Bizim toplumumuz da aynı aşure gibi, hep beraber. Aşuredeki malzemeleri bir araya getirerek güzel bir lezzet elde ediyoruz. Bu şekilde biz de toplumumuzda, insanlarımızın arasında güzel bir lezzet elde edebilmek bakımından da aşureyi sembol olarak alıyoruz. Aşurede Türk milletinin tüm rengini görebiliriz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Feyat Asya ise, Muharrem ayının dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir ay olduğuna değinerek, "Muharrem ayı hepimiz için özel ve anlamlı bir aydır. Aşure günüde bu anlamda önemsediğimiz bir gündür. Bu mübarek ay içerisinde bulunan aşure gününde dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin devam etmesini temenni ediyorum. Bu mübarek ayın ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

Muharrem ayı vesilesiyle toplumsal barışın ve kardeşliğin sağlam temellere oturması dileğinde de bulunan Başkan Asya, “Aşure günü nedeniyle bir arada bulunduğumuz tüm vatandaşlarımızın Muharrem ayını en içten dileklerimle kutluyorum" diye konuştu.

Daha sonra Vali Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya ve MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, kendi elleriyle vatandaşlara aşure dağıttı.

Kaynak: İHA