Milletvekili Gizligider, Irak'ta Türkiye Böyle Oluşuma Asla İzin Vermez'

AK Parti Nevşehir milletvekili Ebubekir Gizligider 25 Eylül tarihinde Irak’ta yapılan referandum konusunda açıklamada bulundu.

Milletvekili Gizligider, Irak'ta Türkiye Böyle Oluşuma Asla İzin Vermez'
AK Parti Nevşehir milletvekili Ebubekir Gizligider yaptığı açıklamada, "Bunlar kendilerine göre bir iş yapıyorlar. Ama tabi sadece haritaya baksalar bu işin imkânsız olacağını fark edecekler. Hemen kuzeylerinde İran ve Türkiye, batılarında Suriye hemen güneylerinde de Irak merkezi yönetimi var. Bu güçlerden İran ve Türkiye bölgenin kadim devletleridir. Hiç biri bu referandumu kabul etmedi ve defalarca net bir şekilde söyledi.

Devletimiz güvenlik kurlu ve toplantısı ve hemen ardından yapılan bakanlar kurlu toplantısı kararlarıyla çok net bir şekilde tanımayacağını söyledi.

Yani dünyada hiçbir ülkenin tanımadığı bir devlet olabilir mi. Diğer taraftan Kuzey Irak dediğimiz kesim ekonomisinin temeli petrole dayanır. Musul ve Kerkük petrollerin ihraç edilmesi, satılması noktasında ise Türkiye üzerinden bir boru hattı var. Bu boru hattında adeta musluğu Türkiye’de. Dolayısıyla yaptıkları romantik bir hayal sebebiyle bir intihardır. Bizim bu konuda ki tavrımız son derece açık. Nereye kadar giderse oraya kadar gider. Burada Türkiye asla böyle bir oluşuma izin vermeyecektir. Hem milletimizle hem tüm siyasiler aynı kararlıktadır. Meclisimizde, hükümetimizde tek vücut olarak böyle bir şeye izin vermeyeceğimizi açıkladık. Gereği neyse askeri, ekonomik, siyasi yapacağız. Bunda herkes müsterih olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA