Konak'ta Tiyatro Keyfi Başlıyor

Konak Belediyesi’nin iki yıldır başarıyla sürdürdüğü ‘Çocuklara Cumartesi Oyunları’nın yeni sezonu bu haftasonu başlıyor. Her hafta bir çocuk oyununu minik izleyicileriyle buluşturan etkinlik sayesinde bu yıl da binlerce çocuk tiyatro ile tanışacak.

Konak'ta Tiyatro Keyfi Başlıyor


Konak Belediyesi’nin genç kuşaklara tiyatro sevgisini erken yaşta aşılamak adına hayata geçirdiği ‘Çocuklara Cumartesi Oyunları’nın yeni sezon gösterimleri başlıyor. Her hafta cumartesi günü farklı bir çocuk oyununun sahnelendiği etkinlik perdelerini 7 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’de ‘İnsan Doğayla Yaşar’ adlı müzikli çocuk oyunu ile açacak. Güzelyalı’da bulunan Konak Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde sahnelenecek oyuna girişlerden ücret alınmazken, sınırlı sayıdaki davetiyeler Konak Belediyesi’nin kültür merkezlerinde dağıtıma girdi.

Girişler ücretsiz davetiye ile

Yeni sezonun ilk oyunu olan ‘İnsan Doğayla Yaşar’ çocuklara öğretici bilgiler vermenin yanı sıra müzikli akışıyla da onları eğlendirmeyi başarıyor. Eğlenceli oyunda kirletilen ve artık yaşanmaz hale gelen dünyadan başka bir gezegene göç etmeye başlayan insanların ardından dünyada kalan eşek, tavşan, kedi, köpek ve Pan adında bir insanın hikayesini anlatılıyor. Tiyatro Kibele bünyesinde sahnelenen, Hakan Atalay’ın yazdığı, Habib Turan’ın yönettiği oyunun oyuncu kadrosunda Mehmet Turan, Seda Taş, Burcu Yazıcı, Mustafa Çevik ve Ferhat Lüleci yer alıyor. 5 yaş ve üzeri çocukların ücretsiz davetiye ile girebildiği oyuna minik izleyiciler gösteriyi daha rahat izlesin diye anne ve babalar alınmayacak. Bu yıl da tiyatro gösterimi sonunda davetli çocuklara Konak Belediyesi’nce kek ve süt ikramı yapılacak. Tiyatrolar hakkında bilgi almak ve programı öğrenmek isteyenler 0232 422 68 07 numaralı telefonu arayabilecek.
Kaynak: İHA