Kızkalesi Medya Günleri'nde Ulusal Ve Yerel Basın Buluştu

Erdemli Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Kızkalesi Medya Günleri kapsamında ulusal ve yerel basın mensupları bir araya geldi. Etkinliğin son gününde düzenlenen galada, özendirme yarışmasına katılanlar ödüllerini aldı.

Kızkalesi Medya Günleri'nde Ulusal Ve Yerel Basın Buluştu
Erdemli Belediyesi tarafından organize edilen, 16 il ve 9 üniversitenin katıldığı 3. Kızkalesi Medya Günleri sona erdi. 2. gündeki etkinlik kapsamında Erdemli Belediyesi Kültür Merkezinde söyleşiler yapıldı. Ulusal basın mensupları yerel gazetecilerle söyleşi gerçekleştirdi. Burada konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, hizmet anlamında Erdemli Belediyesi’nin Türkiye’nin en önemli belediyelerinden birisi olduğunu vurgulayarak, yaptıkları hizmetlerden bilgiler verdi. Toplumun her kesimine hizmet ürettiklerini kaydeden Tollu, bu proje ile de gazetecilerin dertleriyle dertlendiklerinin altını çizdi. Bu hizmetleri üretirken hiçbir şekilde ayrımda bulunmadıklarını kaydeden Tollu, "Hizmetlerimiz iş olsun diye değil, toplumun önceliklerine göre yapılıyor. İhtiyaç olan ne varsa en iyisini yapmaya gayret ediyoruz ve aldığımız ulusal ve uluslar arası ödüller de bunun bir göstergesidir. Toplumumuza ve yaşadığımız şehre hizmet etmeliyiz. Bunu birlikte yapmalıyız. Herkesin emeği sinmeli. Bu düşünceyi ülke geneline yaymalıyız. Gelin el ele verelim ve daha müreffeh bir ülke olma yönünde herkes kendi kentinde bizim gibi bir kıvılcım çaksın. Bu kıvılcımlardan büyük bir ateş çıkacak ve ülkemize işte o zaman büyük hizmetler üretmiş olacağız" dedi.

Erdemli Belediyesi’nin hizmetleri hakkında da bilgiler veren Tollu, "Erdemli Belgeseli filmi standartların üzerinde bir filmdir. Şu an arkadaşlarımız çalışıyor 6 dilde bu filmin çevirisi yapılıyor. Almanca, Rusça, İngilizce, Arapça, Çince ve İspanyolca. Toplamda dünyanın genelinde bu dilleri konuşan tamı tamına 2 milyar beş yüz bin kişiye Erdemli’mizi tanıtacağız. Bu büyük bir hizmettir. Tüm iletişim kanallarını kullanıp, dünyaya Erdemlimizi anlatacağız. Şu an sizlerle birlikte icra ettiğimiz bu projede son derece prestijli bir çalışma olarak tüm Türkiye’ye örnek oluyor. Emek veren herkese tek tek teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeleri Dr. Meltem Şahin ve Filiz Yıldız tarafından kadına şiddet haberlerinden oluşan bir sergi açıldı. Açılan sergiyi programa katılan gazeteciler ve vatandaşlar ziyaret etti.

Söyleşi programından sonra 16 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden gelen yerel medya mensuplarına Erdemli’de bulunan “Akkale” antik tarihi kenti gezdirildi. Erdemli’nin tarihi dokusuna hayran kalan gazeteciler, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Medya günlerinin son etkinliğinde ise özendirme yarışmasında ödül almaya hak kazananlar ödüllerini aldı. 2016 yılına ait eserlerin yarıştığı yarışmada kazananlar, üniversitelerin iletişim fakülteleri akademisyenleri tarafından oluşturulan seçici kurulun verdiği oylar neticesinde belirlendi.
Kaynak: İHA