'Kız Kardeşim' Projesi Sivaslı Kadınlarla Buluştu

Denizli’de başlayan Kız Kardeşim Projesi, Rize, Konya, Muğla, Kars ve Erzincan illerinden sonra Sivaslı kadınlar ile buluştu.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasından (STSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM), Coca-Cola Türkiye ve Anadolu Vakfı desteği ve STSO işbirliğiyle hayata geçirilen Kız Kardeşim Projesi'nin eğitimleri STSO'da başladı.

Eğitimler, STSO ve Sivas İl Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde, Coca-Cola Türkiye ve Anadolu Vakfı destekleri ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğiyle hayata geçiriliyor. 29 Eylül’de başlayan ve 11 Ekim’e kadar sürecek eğitimlere, projeye kayıt yaptıran 18-55 yaşları arasındaki okuryazar tüm kadınlar katılabiliyor.

Proje kapsamında, katılımcıların kendilerini geliştirmelerine ve yetkinlik kazanmalarına destek olacak eğitimler veriliyor ve kadınların ekonomiye katılımlarının önünü açmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Kişisel gelişimin yanı sıra finansal okuryazarlık, dijital dünya ve kültürel yansımaları, stres yönetimi gibi konularda eğitim alacak katılımcılar, alanlarında rol model olan ve ilham veren lider kadınlarla bir araya gelerek onların tecrübelerini dinleme fırsatı da yakalayacak.

Kaynak: AA