Kadın Seyisler Ders Başı Yaptı

Hem seyis ihtiyacını karşılamak hem de kadınlara istihdam sağlayabilmek için hayata geçirilen 'Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor Projesi' kapsamında, İzmir'de 21 kursiyer ders başı yaptı TJK Yönetim Kurulu Üyesi Beşerler: 'Bu proje, hem bir ekmek kapısı hem de modern atçılığın daha ileri gidebilmesi için önemli bir hamledir'.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Türkiye'de artan seyis ihtiyacını karşılamak ve kırsalda yaşayan kadınlara istihdam sağlayabilmek için başlattığı "Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor Projesi" İzmir'de hayata geçti.

Bakanlık, Türkiye Jokey Kulübü Derneği At Yetiştiriciliği ve Yarışları İktisadi İşletmesi (TJK) ve İŞKUR ortaklığı ile İzmir'de başlatılan "Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor" projesi kapsamında 21 kursiyer İzmir Hipodromu'nda ders başı yaptı.

İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Musa Bakan, projenin 8 ilde uygulamaya konulduğunu, ilk dersin ise İzmir'de başladığını belirtti.

Proje kapsamında kursiyerlerin 360 saatlik eğitim sonunda sınava tabi tutulacaklarını ve başarılı olanlara sertifika verileceğini ifade eden Bakan, seyislik lisansı almaya hak kazanan kişilerin haralarda, otellerdeki atçılık bölümlerinde, atla terapi merkezinde ve hipodromlarda çalışma imkanı bulabileceğini söyledi.

TJK Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Beşerler, projenin Türkiye için önemli olduğuna değinerek, "Dünyanın bir çok yerinde kadınlarla bu sektör çok iyi yere geldi. Bu proje, hem bir ekmek kapısı hem de modern atçılığın daha ileri gidebilmesi için önemli bir hamledir." dedi.

- "Kursa katıldığım için çok mutluyum"

İzmir Hipodrom Müdürü Cüneyt Ertan da proje kapsamında Türkiye'de büyük eksikliği hissedilen kadın seyislerin sahalarda olacağını ve diğer kadınlara örnek olacağına inandığını söyledi.

Kursiyer Işıl Ökten ise kursa katıldığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Yıllardır çeşitli yayınlarda kadın kursiyerleri görüyordum ve onlara imreniyordum. Bu kursa katıldığım için çok mutluyum." dedi.
Kaynak: AA