Hayvanseverlere 4 Ekim Daveti

Antalya Candost Derneği, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında tüm hayvanseverleri Kepez Şehitler Parkı’ndaki su ve mama kabı dağıtımı etkinliğine davet etti.

Hayvanseverlere 4 Ekim Daveti
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında, sokak hayvanlarına yönelik duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak adına Sakarya Bulvarı Şehitler Parkı’nda saat 13:00-16-00 arası hayvanseverlere su ile mama kabı dağıtılacağı bildirildi.

Etkinlikler hakkında bilgi veren Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık, “ Antalya Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü öncülüğünde yapılan etkinlikler 19 ilçe belediyelerine bildirildi.

Bunun yanı sıra bu sene milli eğitim müdürlüğüne bildirilerek okullarında katılması yada okullarında günün anlamına uygun etkinlik yapmaları istendi. Etkinliğe öğrenci katılımının sağlanması için uygun şartların oluşturulması istenmiş ve ayrıca okullarda hayvan sevgisinin arttırılması, sokak hayvanlarına karşı farkındalığın oluşması adına 4 Ekim gününün anlamına uygun vurgu yapılmasını da bildirdik.”dedi.

"Toplu taşımada kafesli hayvan taşınabilecek"

Yanık, katılımcılara mama ve su kanı dağıtımın yanında, yuvalandırma ve sahiplendirme hakkında bilgi verileceğini belirterek, “ Aynı zamanda UKOME’nin toplu taşıma araçları yani otobüslerde tramvayda kafes içerisinde evcil hayvan taşınabilir kararını gelen misafirlere dağıtacağız. Otobüslerde yaşanan yolcu ve sürücü arasındaki tartışmaların önünü kesmeyi ve toplu taşımayı hayvanları ile birlikte kullanabilmelerini hedefliyoruz.”ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA