Gökova'da Deniz Dibi Temizliğinin İkincisi Başladı

Bodrum Belediyesi personelinden oluşan Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi, “Cevat Şakir’in izinden Gökova’ya” sloganıyla “Mavi Yolculuk” programındaki Gökova Körfezi koylarında yapılan deniz dibi temizliğinin ikincisine, Karacasöğüt Limanı’nda başladı.

Gökova'da Deniz Dibi Temizliğinin İkincisi Başladı
Bodrum Belediyesi tarafından yaklaşık üç yıl önce başlatılan, Bodrum yarımadası çevresindeki koyları kapsayan “Denize En Çok Mavi Yakışır” adlı deniz dibi temizlik kampanyası kapsamında dalgıçlar, ikinci kez Gökova koylarını temizliyor.

Dalış Ekibinde görevli 13 dalgıç ile Karacasöğüt Limanı’nda başlatılan temizliğe, “Halil Ağa 1” ahşap yatı ve “Katı Atık Toplama Teknesi Venüs” katıldı.

Temizlik çalışmasında balıkçı sepetleri, plastik ve cam şişeler çoğunlukta olmak üzere yaklaşık 500 kilogram katı atık çıkarıldı. Atıkların en ilginci de uydu çanağı ile tekerlekli el arabası oldu.

Karacasöğüt’teki çalışmalarında dalış ekibini ziyaret eden Türkiye Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Gökova Yelken Kulübü Başkan Yardımcısı Mahmut Saral, bu duyarlı çalışmalarından dolayı başta Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon olmak üzere tüm ekibe teşekkür etti. Ayrıca Karacasöğüt’te yaşayan çevre dostu bir grup bayan da, temizlik çalışmalarından mutluluk duyduklarını söylediler.

Çevre bilincinin gelişimine katkı sunmak amacıyla yapılan deniz dibi temizliği çalışmalarının başarıyla sürdüğünü ifade eden Başkan Mehmet Kocadon, "Öncelikle bu konuda büyük emek veren Bodrum Belediyesi Dalış Ekibine ve gönüllü destekçilerimize çok teşekkür ediyorum. Denizler bizim hem doğamız hem yaşam alanımız hem de ekmeğimizdir. Bu nedenle denizlerimizi kirletmeden, denizin bize sunduğu nimetleri de göz önünde bulundurarak onu ne pahasına olursa olsun korumalıyız. Denize en çok Mavi yakışır diyerek çıktığımız bu örnek kampanyayı, Mavi Yolculuğun piri, Bodrum’un önemli bir değeri olan Halikarnas Balıkçımız Cevat Şakir’in izinde, Gökova koylarında devam ettirmekten de ayrıca onur duyuyoruz. Çalışmalarımızın amacına ulaşmaya başladığının da, her yıl atıkların daha da azaldığı gözlemleyerek farkına varıyoruz" dedi.

Mavi yolculuğun 71. yılında “Cevat Şakir’in izinde Gökova’ya” sloganıyla çalışmalara başlayan Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi; program kapsamında sırasıyla İngiliz Limanı, Tuzla, Yedi Adalar, Börtübed, Çatı ve Çökertme koylarını temizleyecek.
Kaynak: İHA