Giresun Üniversitesi'nde Yeni Akademik Yıl Açıldı

GRÜ Rektörü Prof. Dr. Coşkun: 'Gerek Türkiye'nin küresel güç olması gerekse de 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi büyük önem arz ediyor.'

Giresun Üniversitesi (GRÜ) 2017-2018 Akademik Yılı Açılış töreni yapıldı.

GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'ndaki programda yaptığı konuşmada, üniversitelerin, ülkenin 21. yüzyıl için belirlediği vizyon ve hedeflere ulaşmasında önemli rol oynayacağını söyledi.

Gerek Türkiye'nin küresel güç olma, gerekse de 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinin büyük önem arz ettitğine işaret eden Coşkun, bilgi toplumunun önünü açan, özgür ve eleştirel düşüncenin, sorgulama ve araştırmanın, yenilikçi ve yaratıcı enerjinin ana kaynağının üniversiteler olduğunu belirtti.

Coşkun, günümüzde nitelikli insan kaynağı ve bilimsel bilgi gereksinmesinin artışına koşut olarak üniversitelerin değerinin de artmakta olduğuna dikkati çekerek, "Dünyanın yakın tarihi, bölgesel ve uluslararası güç olma yolunda olağanüstü gelişme gösteren ülkelerin bu başarılarında en büyük payın, yükseköğretime yaptıkları iddialı yatırımlar olduğu açıkça görülebilir." ifadelerini kullandı.

GRÜ'de halen 3 enstitü, 13 fakülte, 6 yüksek okul, 13 meslek yüksek okulu ve 19 araştırma merkezi bulunduğunu aktaran Coşkun, şöyle devam etti:

"Dört ilçemiz dışında tüm ilçelerde MYO'larımız vardır. Bu dört ilçede de önümüzdeki eğitim-öğretim yılı içinde öğrenci almayı planlamaktayız. Bu yıl yeni kayıt yaptıran 6 bin 761 yeni öğrencimizle bu birimlerimizde toplam 32 bin 322 öğrencimiz okumaktadır. Bu öğrencilerimizin yaklaşık 20 bini Giresun merkezdeki Gazipaşa ve Güre yerleşkelerinde eğitim görmektedir. Dört yıllık lisans programlarında doluluk oranı yüzde 86, iki yıllık ön lisans programlarında ise yüzde 56 civarındadır."

Coşkun, bu oranların Türkiye ortalamasına tekabül ettiğini kaydederek, "Meslek lisesinden iki yıllık programlara sınavsız geçişin kaldırılması ve bazı temel, sosyal ve mühendislik bilimlerindeki daralma, doluluk oranlarındaki bu düşüşe sebep olmuştur." diye konuştu.

Programda üniversitesinin öğretim üyelerince müzik dinletisi sunuldu. Açılış dersini ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Bilimler Akademisi Şeref Üyesi Prof. Dr. Meti Balcı verdi.

Programa Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kurt, İl Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, İl Jandarma Komutanı Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Kaynak: AA