Genelkurmay Başkanı Akar, İranlı Mevkidaşı İle Görüştü

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri ile bölgedeki gelişmeleri ve ortak sınır güvenliğini görüştü.

Genelkurmay Başkanı Akar, İranlı Mevkidaşı İle Görüştü
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İran’a gerçekleştirdiği ziyarette İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri ile bir araya geldi. Görüşmede, Ankara ile Tahran arasında yapılan önceki anlaşmalar da gözden geçirildi. Bölgede teröre karşı mücadeleye vurgu yapan Akar, Ankara ve Tahran’ın sınır güvenliğini artırmak ve terör meselesinin çözümü için iş birliğinin genişletilmesi için kararlı olduklarını söyledi.

İki ülkenin çıkarlarının ön planda olduğunu söyleyen Akar, iki ülkenin de terörle mücadele ettiğini, bu mücadelede çok sayıda asker kaybettiklerini dile getirdi. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, iki ülkenin de bölgede terörün kökünü kazımaya kararlı olduğunu söyledi.



İran Genelkurmay Başkanı Bakıri ise, İran ve Türkiye’nin bölgede güçlü ülke olduklarını söyledi.

Bakıri, Ortadoğu’daki hassas duruma vurgu yaparak, iki ülkenin işbirliğinin bölgede teröre karşı savaşta olumlu rol oynayacağını söyledi.

Terörün her iki ülkeye de ağır kayıplar verdirdiğine vurgu yaparak iş birliğinin genişletilmesiyle kayıpların azaltılacağını belirtti.

Bakıri, Tahran ve Ankara’nın terör probleminin çözülmesine ortak duruş sergilediğini söyledi.

Kaynak: İHA