Elbistan Ovası İçin Barajların Devreye Girmesi Talebi

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut, Elbistan ve Afşin ilçelerindeki tarım alanlarını kapsayan Elbistan Ovası'nın su sorununun giderilmesi için Kabaktepe ve Karavuz barajlarının hızla devreye girmesi gerektiğini söyledi.

Bulut, odada düzenlediği toplantıda, Türkiye'nin dördüncü büyük ovasında kuraklık sorunu yaşandığını belirtti.

Barajların bir an evvel sulamada kullanılmasını isteyen Bulut, "Kabaktepe ve Karavuz barajlarının projeleri bitti. Ama yapım ihalesi yok. Bizler bölgede kuraklık yaşıyoruz. Su varlığı içerisinde yokluk yaşıyoruz. Bu barajlar bitirilmiş olsa ürünümüz kat değerlenecek. Bizler de devlete kuraklıktan dolayı yük olmayacağız." dedi.

Elbistan Ovası'nda bulunan Karakuz Barajı'nın 130 bin dekar, Kavaktepe Barajı'nın 110 bin dekar alanı sulamasının Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından planlandığını ifade eden Bulut, "Ovamız sulu tarıma geçtiğinde üretim artacaktır. Çiftçinin gelir düzeyi yükselecek ve yeni istihdam imkanları artacaktır. Temel gıda maddelerimiz ve özellikle yem bitkilerinin üretimi artacaktır. Bu projelerin bir an önce uygulanması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA