Denizli'de Öğrenci Taşımacılığında Örnek Uygulama

Denizli'de öğrenci taşımacılığı yapan okul servisleri için özel geliştirilen bir sistem sayesinde öğrencinin servise binip binmediği veliye mesaj yoluyla bildirilecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesi kentte öğrenci taşımacılığı yapan okul servisleri için özel geliştirdiği sistemle öğrencinin servise binip binmediğini, okula ulaşıp ulaşamadığı ve servisin nerede olduğunu velisine mesajla bildirecek.

Belediye tarafından 5 ay süren çalışmanın ardından geliştirilen program "Okul Yolu Projesi" kapsamında hayata geçirildi.

Artık öğrencilerin aileleri çocuklarını servise bindikten itibaren yakından takip etme şansı yakalayacak.

Sistem, kamera ile izlendiği için herhangi bir olumsuzlukta durumunda kolluk güçlerine mesaj atarak yaşanabilecek olayların da önüne geçilmesine imkan sağlayacak.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, uygulamanın 800'e yakın "S plakalı" okul servislerinde başlatıldığını söyledi.

Denizli’nin daha önce uygulanan projeler ile Türkiye’nin öğrenci taşımacılığı konusunda en güvenilir kenti olduğuna vurgu yapan Zolan "Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak okula gidecek çocuklarımızın güvenliği için bir sistem kurmamız gerekiyordu. Bunun yanı sıra anne ve babalar çocuğum okula gitti mi? Servise bindi mi? Servisten indi mi? gibi sorular daha önce belirsizdi. Belediye olarak Okul Yolu Projesi ile yeni bir sistem başlatıyoruz." diye konuştu.

Zolan, sistemin akıllı telefon sayesinde kullanıldığını, öğrenci ile ilgili bilgilere sistem üzerinden ulaşabileceğini belirterek, velilerin sadece kendi çocukları hakkında bilgi sahibi olabileceğini ifade etti.

Velilerin çocuğu ile ilgili servisin nerede olduğunu görebileceği uygulamanın öğrencinin servise bindiğinde, servisin okula geldiğinde veliye mesaj ve sinyalle haber vereceğini dile getiren Zolan, bu sistemle birlikte anne ve babaların rahat şekilde çocuklarının nerede olduğunu görebileceğini anlattı.

Denizli Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Umul da projeye destek olduklarını kaydederek, "Biz Denizli olarak Türkiye’de servis taşımacılığı konusunda hep örnek projelere imza attık. Bu projede onlardan birisi." dedi.

Basın toplantısının ardından uygulanan sisteminin tanıtımı yapıldı.
Kaynak: AA