Başkan Demircan, Matem Orucu Yapan Vatandaşlarla İftar Yaptı

Muharrem ayında matem orucu tutan vatandaşlarla birlikte iftar yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Bugün dünyanın Anadolu’daki birlik ve beraberliğin ruhuna ihtiyacı var” dedi.

Başkan Demircan, Matem Orucu Yapan Vatandaşlarla İftar Yaptı
Muharrem Ayı dolayısıyla matem orucu tutan vatandaşlar için Şişli Marriot Hotel’de iftar programı düzenlendi.

AK Parti Şişli İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve AK Parti Şişli İlçe Başkanı Ömer Fuat Günday’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir mümin barış insanıdır

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, programda yaptığı konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, “Sultan Alparslan’dan bu yana yüz yıllardır Anadolu’da Müslümanlar var oldular ve insanı merkeze alan idari bir yönetim biçimi benimsediler. Bu sayede Müslümanı, Alevi’si, Sünni’si, Yahudi’si ve Hristiyan’ı ile farklı bütün din ve mezheplerden, bütün insanlar bu topraklarda barış ve huzur içinde yaşadılar. Bugün bize düşen de bu birlikteliği, dostluğu ve kardeşliği daha da pekiştirerek gelecek nesillere aktarmak. Çünkü bugün dünyanın Anadolu’daki birlik ve kardeşliğin ruhuna ihtiyacı var. İslamın özünde barış vardır. Bu nedenle her Müslüman bir barış insanıdır. İnsan önce kendisiyle sonra da çevresiyle barışık olacak. Bugün burada cem olduk ve hep birlikte iftar yapıyoruz. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin” dedi.

"Bu coğrafya barışın reçetesini yazan bir coğrafyadır"

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise, “Bu coğrafya bize dünyanın ihtiyaç duyduğu barışın reçetesini yazan bir coğrafyadır. Anadolu’muz da Mevlana da, Hacı Bektaşi Veli de, Yunus Emre de, Hacı Bayram-ı Veli de bizim değerimiz. Balkanları Müslümanlaştıran İzmitli Sarı Saltuk da bizim değerimiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA