Aydın'da İnsan Taşıyan Herkes Daha Çok Dikkatli Olacak

Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası ile İl Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Zabıtası işbirliği içerinde İl Genelinde yolcu ve servis taşımacılığında faaliyet gösteren herkese eğitim verilecek. Proje kapsamında ilk eğitim ve bilgilendirme toplantısı Aydın Şoförler Odası Düğün Salonu’nda servis sürücüsü ve hosteslere verildi. Katılımın yoğun olduğu eğitim toplantısında herkese görev ve sorumluluklarının yanında, “Hayatta her şeyden önemli olan şeyin can ve can güvenliği olduğu” hatırlatıldı.

Aydın'da İnsan Taşıyan Herkes Daha Çok Dikkatli Olacak
Programda; Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve Trafik Denetleme Şube Müdürü Ümit Eyüpoğlu, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Ali Gündoğdu, Büyükşehir Belediyesi Zabıra ekiplerince servis sürücüsü ve hosteslere çeşitli bilgiler aktarıldı. Toplantıya katılan herkese özel olarak hazırlanan ‘Servis Şoförü ve Rehber personeller tarafından ‘Bilinmesi gereken hususlar’ broşürü dağıtıldı.

“159 ekip denetim yaptı”

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nce il gelinde servis araçlarına yönelik denetim ve eğitim çalışmalarının sürekli devam ettiğini belirten Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Ali Gündoğdu, “İl genelinde 159 ekip ve 293 personel ile bin 406 okul servisi denetlendi, 90 araca cezai işlem uygulandı. İl genelinde toplam 3 bin 7 servis aracı bulunuyor. Geçen sene itibariyle il genelinde 13 servis kazası yaşandı. Bu kazalarda Efeler merkezinde 10 olmak üzere il genelinde 29 kişi yaralandı. Allah’a şükürler olsun ki bugüne kadar geçen sene itibariyle ölümlü yok” diye konuştu.

“Amacımız ceza yazmak değil”

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü olarak denetimlerdeki asıl amacın can güvenliği olduğunun bilinmesini isteyen Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Ali Gündoğdu “Bizim amacımız ceza yazmak değil. Bizler sizlerle beraber bu işi en iyi şekilde nasıl yapabiliriz onun peşindeyiz. Çocuklarımızın trafikte güvenliklerinin sağlanması amacıyla okul servis araçlarının uyması gereken kurallar, trafik kuralları yönünden denetimler sürekli devam edecek. Öğrencilerin daha sağlıklı ve güvenli bir yolculuk yapabilmesi için bütün kurumların ortak hareket etmesi gerekiyor” diyerek Aydın’ın bu konuda örnek olmasını istedi.

“Can kadar önemli hiçbir şey yok”

Konuşmasına ulaşım ve taşıma sektöründe faaliyet gösteren herkesin birbirleri ile iyi ilişkiler ile en iyi hizmeti verme gayreti içerisinde olmasını istediklerini belirten Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, konuşmasına kurallara uyan şoför esnasına teşekkür ederek başladı.

Türkiye’nin ciddi bir değişim ve gelişme içerisinde olduğunu kısa bir süre önce şoförün solunda bile yolcu taşıdığı günlerden bugün emniyet kemeri kameralı denetimden söz edilmesinin ciddi bir gelişme olduğunu kaydeden Başkan Özmeriç, artık gelişime ve yeniliğe ayak uyduranların ayakta kalabildiği bir döneme girildiğini söyledi.



Başkan Özmeriç konuşmasında “Bizim sektörde her gün yeni bir şey çıkıyor. Bu yeni çıkan değişimler mali külfet ama önemli konular. Bizler can taşıyoruz. Kendi sağlığımız olmadıktan sonra hiçbir şey olmaz. En değerli varlığımız çocuklarımızı sağ salim yerine ulaştıramazsak bizler bırakın para kazanmayı hayatta kalmamızın anlamı kalmaz. Bu yüzden trafik kurallarına azami derecede riayet etmemiz şart” dedi.

Katılımcıların sorularının da cevaplandırıldığı eğitim toplantısında şoförler adına da konuşan Başkan Özmeriç, akaryakıt fiyatları, sigorta ve son yapılan MTV zamlarının şoförleri zora soktuğunu kaydetti.

Kaynak: İHA