Aydın-Ankara-Van Kardeşlik Sofrası

Van merkez İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, belediyenin “Misafirim olurmusun?” projesi kapsamında Van’da gelen misafir çocuklar ve Ankara Sanat Kulübü öğrencileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Aydın-Ankara-Van Kardeşlik Sofrası
Aydın’ın Buharkent ilçesinden, İpekyolu Belediyesinin “Misafirim olurmusun?” projesi kapsamında misafir ettiği 40 genci ile Erçek Flamingo Festivali’ne katılan Ankara Sanat Kulübü öğrencileri Başkan Vekili Cemil Öztürk’ün davetlisi olarak kahvaltıda bir araya geldiler. Çok sıcak ve samimi geçen kahvaltıda, öğrencilerin neşesi ve kurdukları kardeşlik köprüsü, sevgi ve dostluk çatısı altında oluşturulan birliktelik açısından çok anlamlıydı. Kahvaltıdan sonra, gençlerin Van Kalesi, Hüsrev Paşa Camii ve Akdamar Kilisesi gibi ilin eşsiz güzelliklerini gezme fırsatı buldular. Ardından, ziyaretleri sona eren Buharkent’li misafirler belediye yetkilileri tarafından Van Ferit Melen Havaalanı’ndan uğurlandılar.

Belediye Başkan Vekiliz Cemil Öztürk konuyla ilgili olarak yaptığı kısa bir açıklamada, önceden doğudan batıya olan benzeri ziyaretlerin, sağlanan huzur ve refah ortamı ile artık batıdan doğuya da yapılabilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İpekyolu Belediyemizin bundan sonra da geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin bilgi ve görgülerini artırmaya yönelik faaliyetlerini sürdürecek” dedi.

Kaynak: İHA