Ankara'dan Kısa Kısa

Pursaklar ilçesinde "Dedeler Nineler İkinci Bahar Koşusu" düzenlendi.

Pursaklar Belediyesince düzenlenen koşuya 2 bin kişi katıldı. Yarışmada dereceye giren 40 kişi ailesiyle Kızılacahamam ilçesinde kaplıca tatili kazandı.

Pursaklar Belediyesince Kızılacahamam'a götürülen yaşlılar ve aileleri kaplıca tatilleri sonrası yeniden ilçeye getirildi.

- Nallıhan'da doğa yürüyüşü

Bir grup doğasever Nallıhan Kuş Cenneti'nden Kız Tepesi'ne doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan'ın da katıldığı yürüyüş, Nallıhan Kuş Cenneti'nden başladı. Yaklaşık 3 saat süren yürüyüş Kız Tepesi'nde sona erdi.

Ceylan, yaptığı konuşmada, Nallıhan Kuş Cenneti'nin tam karşısında bulunan Kız Tepesi'nin, ender özelliklere sahip olduğunu ve buraya dikkat çekmek üzere yürüyüş düzenlediklerini söyledi.

Milli Parklar Genel Müdürlüğü görevi sırasında Kız Tepesi'nin koruma statüsüne kavuşturulduğunu anımsatan Ceylan, şunları kaydetti:

"Nallıhan Kuş Cenneti sınırları içerisinde bulunan doğa harikası bir yer. Zirvesinde bulunduğumuz Kız Tepesi 14 farklı kaya ve toprak rengini barındırıyor. Bu Türkiye’de tek, dünyada ise ender bir özellik. Buradan aşağıya baktığımızda, çok mükemmel bir şekilde görünen Nallıhan Kuş Cenneti 200 farklı kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Bazı dönemlerde buradaki kuş sayısı 50 bine yaklaşıyor. Türkiye’deki nadir kuş üreme alanlarından biri. Başta Ankaralı doğaseverler olmak üzere tüm doğa tutkunlarını bu cenneti görmeye davet ediyorum. Sizlerle bu güzelliğe dikkati çekmek üzere tırmanışta bulunduk. Hepinize teşekkürlerimi sunuyoru."

Kaynak: AA