Aladağ'da Zirai Alanlar Suya Kavuşacak

DSİ Genel Müdürü Acu: 'AdanaAladağ Kasımlı Barajı ve Sulaması inşaatıyla 8 bin 900 dekar arazinin sulanması sağlanacak'.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Aladağ Kasımlı Barajı ve sulaması kapsamında yaklaşık 9 bin dekar zirai arazinin suyla buluşacağını belirtti.

Acu, yaptığı yazılı açıklamada, DSİ'nin Adana'ya yaptığı yatırımlarla, münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanım suyu temin etme ile derelerdeki taşkın riskininin azaltımına devam edildiğini bildirdi.

Adana da tarımın gelişmesindeki en önemli etkenin su olduğuna dikkat çeken Acu, şunları ifade etti:

"Devlet Su İşleri olarak son 14 yılda Adana'da 10 baraj ve 1 gölet inşa ettik. 530 bin dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 400 milyon lira zirai gelir artışı sağladık. 53 derenin ıslahını tamamladık. Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen "GÖLSU" projesi kapsamında çalışması hızla devam eden Adana-Aladağ Kasımlı Barajı ve Sulaması inşaatıyla 8 bin 900 dekar arazinin sulanması sağlanacak."

Temelden yüksekliği 39 metre olan barajın tamamlanması 2017 birim fiyatları ile cazibe sulamada dekar başına 876 lira gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 7 milyon 15 bin 55 lira katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirten DSİ Genel Müdürü Acu, "Projenin hayata geçmesi ile birlikte bölgede tarıma dayalı sanayi gelişecek olup buda bölge halkının sosyo ekonomik olarak gelişim göstermesine olanak sağlayacak ve refah düzeyini artıracaktır." ifadelerini kullandı.

Acu, projenin hayata geçirilmesinde en büyük destekçileri olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na da teşekkür etti.
Kaynak: AA