6. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası Muğla'da Yapılacak

Şampiyona, 68 Ekim tarihlerinde Türkiye ve dünyanın dört bir yanından sporseverleri ağırlayacak.

6. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, 6-8 Ekim tarihlerinde Muğla’nın Bodrum ilçesinde yapılacak.

Muğla Valiliği himayesinde, Türkiye Yüzme Federasyonu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle Bodrum Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek şampiyona, ilk kez Bodrum’da gerçekleştirilecek.

Bodrum Yalıçiftlik Hapimag Sea Garden Resort’ün ev sahipliğinde bir araya gelen Aquamasters Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Demirel ve şampiyonanın resmi sponsorları Arena Türkiye Distribütörü Sportive A.Ş. Genel Müdürü Zeynep Selgur, Profilo Pazarlama Müdürü Burcu Seçkin, Hapimag Sea Garden Resort Genel Müdürü Kerem Demirkol ve Koruncuk Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Cem Yurtbay, şampiyonanın detayları hakkında bilgi verdi.

Aquamasters Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Demirel, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6-8 Ekim tarihlerinde Bodrum’da altıncısı gerçekleşecek şampiyonaya bugüne kadar yaklaşık 7 bin sporcunun katıldığını söyledi.

- "Kulaçlar korunmaya muhtaç çocuklar için atılacak"

Şampiyonanın resmi kurumlar, yerel yönetimler ve özel sektörün birlikteliğiyle her geçen yıl büyüdüğünü belirten Demirel, "Bu şampiyonayla Aquamasters ailesi olarak iş dünyamızın önemli bireylerinin katılımıyla 'El Ver, Hayata Tutunsun' sloganıyla Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı yararına kulaç atacak ve bu değerli sivil toplum kuruluşuna katkıda bulunmaya çalışacağız.” dedi.

Arena Türkiye Distribütörü Sportive A.Ş. Genel Müdürü Zeynep Selgur ise Sportive olarak Türkiye distribütörü oldukları su sporlarının dünyaca ünlü markası Arena ile Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası'nın 2015 yılından beri isim sponsoru olduklarını hatırlattı.

Sportive'nin birçok farklı branşta sporu ve sporcuyu desteklemeye gönül vermiş bir marka olduğuna işaret eden Selgur, "Bu anlamda, distribütörü olduğumuz markaların felsefesiyle örtüşen organizasyonlarda yer almak ana misyonlarımızın başında geliyor. Yüksek teknolojisiyle profesyonel yüzücülerin tercihi olan Arena ile bu organizasyonun bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Tüm katılımcılara başarılar dileyerek, organizasyonda emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Koruncuk Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Cem Yurtbay, da Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’nın, her çocuğun şefkat, sevgi ve anlayış görme felsefesinden yola çıkarak çalışma yürüttüğünü anlatarak, şöyle konuştu:

"Çocukların sağlıklı bir ortamda yaşama, oyun ve eğlence olanaklarından yararlanma, çağdaş bir eğitim alma ve yeteneklerini geliştirme, kısaca insan haysiyetine yakışır bir şekilde yaşama hakkı olduğuna inanmaktayız. Bir çocuğun mutluluğunun dünyalara bedel olduğuna inanıyoruz. Bu anlamlı proje ile Koruncuk Vakfına destek veren Aquamasters ailesine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız."

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise ilçenin yüzme sporu için ideal bir coğrafya olduğunu ifade etti.

Yüzme sporunun, insanların zihnen, bedenen, sağlıklı, dinç ve dinamik olmasını sağladığını vurgulayan Kocadon, "Bunun yanı sıra çocuklarımızı ve gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutan en güzel uğraş olduğuna inanıyorum. Bu uğurda elimden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğim. Aquamasters gibi çok değerli bir organizasyona ev sahipliği yapacağımız için çok mutlu ve heyecanlıyız." dedi.

Kaynak: AA