261 Yıllık 'Hayır' Şartı Yerine Getirildi

Tokat’ta Muharrem ayı dolayısı ile Sünnetçioğlu Hacı Abdullah Vakfının 261 yıllık ’hayır’ şartı yerine getirilerek vatandaşlara aşure ikram edildi.

261 Yıllık 'Hayır' Şartı Yerine Getirildi
Muharrem ayı dolayısıyla Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) tarafından 10 bin, Vakıflar Bölge Müdürlüğü 2 bin kişilik olmak üzere 12 bin kişilik aşure ikram edildi. Gaziosmanpaşa Üniveritesi Taşlıçiftlik kampüsünde düzenlenen programda Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, öğrencilere aşure ikram etti. Öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldığı aşure ikramında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rektör Şahin, "’Aşure geleneğimiz, kültürümüzde doğal olarak bir arada birlik ve beraberliğimize ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bizim bir araya gelmemize vesile olan hadisedir. Geleneğimizi kültürümüzü genç nesillerimize çocuklarımıza aktarmak durumundayız. Artık üniversitemizde geleneksel hale geldi. Her yıl öğrencilerimize aşure ikramında bulunuyoruz" dedi.

261 yıllık ’hayır’ şartı yerine getirildi

Cumhuriyet Meydanında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Sünnetçioğlu Hacı Abdullah Vakfının ’hayır’ şartını yerine getirmek üzere Tokat Valisi Ömer Toraman, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile birlikte Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç tarafından 2 bin kişiye aşure ikram edildi. Vali Toraman, Muharrem ayında aşure geleneğine Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün organizesinde katıldıklarını ifade ederek,"Bugün dağıtılan aşureler 1756 yılında kurulan Sünnetçioğlu Hacı Abdullah Vakfının hayır şartının yerine getirilmesi idi. Bu da vakıf geleneğimizin geçmişten bugüne kesintisiz devam ettiğinin güzel bir göstergesi oldu. 1756 yılında kurulan bir vakfın hayır şartının bugünde çok şükür yerine getirebiliyoruz. Vakıflar hayır kurumları olarak yaşamaya, yaşattırılmaya devam ediyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA