'10. Uluslararası İstanbul Şiir Ve Edebiyat Festivali'

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile Beyoğlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek festival yarın başlayacak Doğan Hızlan'ın onursal başkanlığını üstlendiği festival 7 Ekim'de sona erecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile Beyoğlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen "10. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali", yarın edebiyatseverlerle buluşacak.

Doğan Hızlan'ın onursal başkanı olduğu festival, Ahmet Kot’un küratörlüğünü yaptığı "İlk Eserler" sergisinin açılışı ve "Senem Diyici Trio" konseri ile yarın saat 19.00'da Grand Pera'da başlayacak.

Festivalde 40 edebiyat ödülüne layık görülen, eserleri 30 dile çevrilen ve kitapları dünyada 11 milyon satan, ''Oysa Aşk'' kitabının yazarı ünlü İspanyol yazar Jordi Sierra i Fabra, Türk okuyucularıyla bir araya gelecek.

Türkiye’den 30, yurt dışından 20 genç şair ve yazarın yer alacağı festivalde, Güray Süngü, Handan İnci, Turan Koç, Oktay Taftalı gibi isimler gençlere moderatörlük yapacak.

Festivale, 2017 Avrupa'dan Yeni Edebi Sesler Ödülü sahibi Belçikalı şair Charlotte Van den Broeck, 2014 ve 2016 yıllarında Forbes dergisi tarafından Hindistan'ın en ünlü yazarları arasında sayılan ve India Today dergisi tarafından da en ünlü 5 Bengalli genç arasında gösterilen Hindistanlı yazar Sonnet Mondal de katılacak.

Festival kapsamında, Grand Pera, Ahmet Hamdi Tanpınar Kütüphanesi, Goethe Enstitüsü Kütüphanesi, Mephisto Kafe, İnsan Kitabevi, Fatih Pages Kitabevi, Caddebostan Kültür Merkezi ve Pera Müzesi'nde şiir okumaları, imza günleri ve söyleşi etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Festivale bu yıl dünyanın önde gelen uluslararası edebiyat festivallerinin yöneticileri ve ilk eser çeviri edebiyat yayınlayan yayıncılar davet edildi.

Kültürel dışa açılım konusunda "İstanbul29" adlı prestij projeyi de bünyesine dahil eden festival, bu çerçevede Türk edebiyatının uluslararası alanda temsili ve teşviki için adımlar atmış olacak.

Şiir Hatları Vapuru etkinliğinin de düzenleneceği festival, 7 Ekim'de sona erecek.

Festivalle ilgili ayrıntılı bilgiye ''edebiyatfestivali.org" internet sitesinden ulaşılabilir.
Kaynak: AA