Vali Zorluoğlu Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, belediye tarafından açılan Sürekli Eğitim Merkezinde öğrencilerle bir araya geldi.

Vali Zorluoğlu Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak çalışması ile 12 derslikli ve 750 öğrenci kapasiteli eğitim merkezi hizmete girdi.

Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu, çoğunluğunu dar gelirli ailelerin çocuklarının oluşturduğu eğitim merkezini ziyaret etti.

Sınıfları gezen Zorluoğlu, öğrencilerle sohbet ederek geleceğe yönelik tavsiyelerde bulundu.

Van'ın eğitim kalitesini yükseltmek için bu tip eğitim kurumlarına önem vereceklerini belirten Zorluoğlu, "Büyükşehir Belediyesinin fark oluşturduğu benim de büyük ilgi gösterdiğim bir projenin yansımasıdır. Burada yaklaşık 750 dar gelirli öğrencimiz eğitim görüyor. Van'da başka bir merkez daha oluşturmak için çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Kısa zamanda ilçelerde eğitim birimleri açacaklarını ifade eden Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Bundaki tek gayemiz Van eğitimini yukarılara çekmek. Çünkü eğitim kalitesi olarak şu anda 75'inci sıradayız. Bu nedenle kentimizde eğitime daha fazla önem vermeliyiz. Eğitime katkıda sadece Milli Eğitimin bütçesi yetmiyor. Yerel yönetimler olarak buna omuz vermek zorundayız."

Sevcan Zorluoğlu ise kentin kaliteli eğitim birimlerine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Gençleri ders çalışırken görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Zorluoğlu, "Geleceğimiz bu kızlarımızın elinde. Çünkü onların her biri birer anne adayı. İnşallah tüm öğrencilerimiz istedikleri üniversiteleri kazanıp birer meslek sahibi olurlar." ifadesini kullandı.

Öğrenciler ise Vali Zorluoğlu'nun ziyaretinden mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Kaynak: AA