Vali Gül, 'Muhtarlar Vatandaşla Devlet Arasında Bir Köprüdür'

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Sivas Muhtarlar Derneği Başkanı Duran Koç ve beraberindeki kutlama komitesi Vali Davut Gül’ü ziyaret etti.

Vali Gül, 'Muhtarlar Vatandaşla Devlet Arasında Bir Köprüdür'
Ziyarette konuşan Vali Gül, yaklaşık iki asırdır muhtarların bu millete hizmet verdiğini ifade ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile bazı yenilikler yapıldı. Öncelikle İçişleri Bakanlığı bünyesinde ’Muhtarlar Daire Başkanlığı’ ile ’Muhtarlık Bilgi Sistemi’ oluşturuldu. Diğer yandan 19 Ekim tarihinin muhtarlar günü kutlanması ile ilgili yasa mecliste kabul edildi." dedi.

Muhtarların özlük hakları ile ilgili de iyileştirmeler yapıldığını hatırlatan Gül, muhtarların sorunlarının birer birer çözüldüğünü dile getirdi. Muhtarın vatandaşlarla devlet arasında köprü vazifesi gördüğünü dile getiren Gül, "Bizlerde İçişleri Bakanımızın talimatıyla muhtarlarımızla sık sık bir araya geliyoruz. Taleplerinizi dinleyip belli bir takvim içerisinde ihtiyaçlara cevap vermeye çalışıyoruz. Sorunların tamamı çözülmedi ama bu sene geçen yıldan daha fazla sorunu çözdük. İnşallah gelecek yıl da daha fazla soruna cevap vereceğiz. Emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Komite adına konuşma yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Duran Koç ise faaliyetleri hakkında Vali Gül’e bilgi vererek, muhtarlara gösterdiği yakın ilgi ve destekten dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA