Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Subaşı Açıklaması

'Suriyeli gönüllü izcilerimiz, sınırın diğer tarafında çadır kent kurmak istenirse devletimize destek olmak için hazırlar'.

Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, "Suriyeli gönüllü izcilerimiz, sınırın diğer tarafında çadır kent kurmak istenirse devletimize destek olmak için hazırlar" dedi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı'na gelen Subaşı, burada Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından kurulan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına ait mobil basın merkezini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Subaşı, AA muhabirine, Reyhanlı ilçesi Yenişehir Mahallesinde federasyona ait bir koordinasyon merkezi kurduklarını söyledi.

Koordinasyon merkezinde görevli 12 Suriyeli izcinin, izciliğe merağı olan Suriyeli çocuklara eğitim verdiğini anlatan Subaşı, "Amacımız Suriyeli çocuk ve gençlerin sosyalleşmesi. Türkiye genelinde kimisi çadır kentlerde 4 bin 500 Suriyeli ve gönüllü izci ile çalışma içindeyiz. Reyhanlı'da da açtığımız koordinasyon merkezimizde birer haftalık dönemler halinde görev yapan yetişkin 12 Suriyeli izci liderlerimiz, civardaki izciliğe meraklı olan Suriyeli çocuk ve gençlerin, izcilikteki seviyelerini arttırmaya yönelik çalışmalar yapıyor.'' dedi.

Subaşı, Suriyeli gönüllü izcilerin, AFAD ve Türk Kızılayı'na da gerektiğinde yardım ettiklerini paylaştı.

Koordinasyon merkezindeki Suriyeli gönülü izcilerinin, arazide zor şartlarda kalabilme olasılığına karşı eğitimler de aldığını kaydeden Subaşı, "Suriyeli gönüllü izcilerimiz, sınırın diğer tarafında çadır kent kurmak istenirse devletimize destek olmak için hazırlar.'' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA