Türk Telekom Ve GE Dijital, Endüstri 4.0 İçin Güçlerini Birleştirdi

Türk Telekom Üst Yöneticisi Doany: 'GE Dijital ile birlikte şirketlerin dijitalleşme karnesini belirleyip, onlara dijital sanayi devrimiyle birlikte artık iş dünyasının bir parçası haline gelen dijital çözümleri sağlayacağız'.

Türk Telekom, General Electric (GE) ile Türkiye'de sanayide dijital dönüşümü hızlandırmak ve Endüstri 4.0 kapsamında endüstriyel nesnelerin interneti ile gelen fırsatları sanayicilere sunmak için iş birliği yaptı.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin 500 büyük şirketinin tamamına bilgi ve iletişim hizmetleri sunan Türk Telekom ile GE Dijital arasında imzalanan "Sanayi Şirketlerinin Dijital Dönüşümü" iş birliği anlaşmasıyla, ülkedeki sanayi şirketlerine dijital dönüşüm danışmanlık hizmeti sunulacak.

Bu kapsamda Telekom ve GE Dijital, şirketlerin dijitalleşme seviyelerini tespit etmek ve dijital dönüşümleri için en kısa sürede en yüksek değeri sağlayabilecekleri stratejileri ve yol haritalarını belirleyebilecekleri gelişmiş teknolojik çözümler sunmak üzere ortak servisler sağlayacak.

Dijital dönüşümün ilk adımı olan detaylı bir planın oluşturulması sonrasında sanayi şirketlerine GE Dijital'in Akıllı Fabrika, Varlık Performans Yönetimi ve Veri Bilimi çözümleri ile Türk Telekom'un altyapı, mobilite, veri merkezi ve bulut servisleri sunulabilecek.

- Şirketler rekabette öne geçecek

Söz konusu iş birliği Türkiye'deki endüstrilerin rekabetçiliğini endüstriyel nesnelerin interneti çözümleriyle artırmak ve dönüşüm için bilinen en iyi metodları şirketlerle paylaşmak amacıyla gerçekleştirildi.

GE Dijital desteğiyle Türk Telekom markası altında sunulacak olan dijital dönüşüm hizmetleriyle şirketlerin üretim süreçlerinde performans ve verimlilik artışı sağlaması hedefleniyor.

Dijital dönüşüm süreçlerini tamamlayan şirketler artan verimlilik, daha az plansız duruş ve düşen maliyetler ile rekabete karşı avantajlar kazanabiliyor. Kapsamlı çözüm portföyü varlık performans yönetimi, arıza bakımı operasyonları yönetimi, öngörülebilir bakım çalışmaları, üretim değerlendirmesi ve planlaması gibi geniş alanlarda önemli yetenekler ve gerçek zamanlı veri işleme ve izleme becerisi getiriyor.

- "İş dünyasına dijital çözümleri sağlayacağız"

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Paul Doany, konuya ilişkin değerlendirmesinde, dijital endüstriyel devrimin zamanında yakalanmasının ülke kalkınmasında büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Türk Telekom olarak sundukları kurumsal çözümlerle 500 büyük şirketin tamamı başta olmak üzere, büyük küçük milyonlarca şirketin önemli bir iş ortağı konumunda bulunduklarını aktaran Doany, "Alanında dünyanın en önemli kurumlarından biri olan GE Dijital ile başlattığımız dijital dönüşüm iş birliğimizle bu kez şirketlere 4. Sanayi devrimini yakalama sürecinde önemli fırsatlar sunacağız. GE Dijital ile birlikte şirketlerin dijitalleşme karnesini belirleyip, onlara dijital sanayi devrimiyle birlikte artık iş dünyasının bir parçası haline gelen dijital çözümleri sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

GE Dijital Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Genel Müdürü Ali Saleh ise şunları kaydetti:

"Türk Telekom ile iş ortaklığımız, iş birliğin gücünü gösteren çok önemli bir örnek. Nesnelerin internetinin tüketici alanındaki liderlerinden olan Türk Telekom, Türkiye'deki müşterileriyle ilgili önemli bir bilgi birikimini getiriyor. Endüstriyel nesnelerin interneti alanının öncülerinden olan GE Dijital ise dijital dönüşümün endüstriye dokunan tarafındaki uzmanlığını getiriyor. İki şirket birlikte, ülkenin kritik öneme sahip altyapılarının dijital dönüşümünü destekleyebilir ve ekonomik kalkınmanın çarklarını dijital bir geleceğe taşıyabiliriz."
Kaynak: AA