Siirt'te 'Üniversitede Yaşam' Eğitimi

Siirt Üniversitesi, bu yıl üniversiteye başlayan öğrencilere, "üniversitede yaşam” konulu uyum eğitimi verdi.

Eğitim Fakültesi tarafından Mühendislik Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda, öğrenciler, üniversitedeki akademik ve sosyal yaşam hakkında çeşitli birimler tarafından bilgilendirildi.

Programda konuşan Doç. Dr. Hasan Basri Memduhoğlu, programın amacı, üniversite yaşamı ve anlamı hakkında açıklama yaptı.

Memduhoğlu, şöyle konuştu:

"Üniversal kurumlar olan üniversiteler, evrensel ve bilimsel düşünüşün kazanıldığı kurumlardır. Akademiye katılanların dünyaya daha geniş perspektiften bakmaları, hayata ve olaylara dair daha geniş okumalar yapmaları beklenir. Bu sadece derslerle kazanılmaz. Çok yönlü ve dinamik olan üniversite yaşamının, kendine özgü sosyal, kültürel ve sanatsal boyutları vardır."

Rektör Prof. Dr. Murat Erman’ın mesajının da okunduğu programda, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü, Siirt Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Kütüphane Daire Başkanlığı, Erasmus ve Farabi Koordinatörlükleri ve Uzaktan Eğitim Merkezi kendi alanları ile ilgili öğrencileri bilgilendirdi.

Kaynak: AA