Sanatçı Cezzar'ın İsmi Oyun Terapi Atölyesi'ne Verildi

İyilik Melekleri Derneği'nce, hayatını kaybeden tiyatro oyuncusu Engin Cezzar'ın isminin verildiği oyun terapi atölyesi açıldı.

İyilik Melekleri Derneği'nce oluşturulan oyun terapi atölyesine, 28 Ocak'ta hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Engin Cezzar'ın adı verildi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda düzenlenen açılış törenine katılan İyilik Melekleri Derneği Kurucu Başkanı Nilay Çeteci de atölyenin, 4 ile 8 yaş arasında psikolojik tedavi gören ya da rehabilitasyon ihtiyacı olan maddi durumu yetersiz çocuklara yönelik açıldığını söyledi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları biriminde terapi oyun alanı bulunmadığını anlatan Çeteci, "Bunları araştırmaya devam ederken aslında buradaki eksikliği gördük. Bu eksikliği gördükten sonra, bu atölyenin yapımı için böyle birşey üstlendik. Uzun zamandan beri Gülriz Hanım'ın bize verdikleri destekleri oldu. Eşi Engin Cezzar...Türkiye'de ilk hamleti oynayan bu adam nasıl unutulur? Mümkün değil, biz de Engin Cezzar'ın adını buraya vermek istedik." dedi.

Hastanedeki açılış törenine katılan sanatçı Gülriz Sururi de atölyeye eşi Engin Cezzar'ın adının verilmesinden mutluluk duyduğunu söyledi.

Bu atölyede çocukların iyileştirilecek olmasının heyecan verici olduğunu ifade eden Sururi, "Engin Cezzar da eğitime destek veren biriydi. İkimiz de mal varlıklarımızı eğitim için bırakmış insanlarız. 10 sene önce bıraktığımız şeyler bile var. Ben hayata veda ettikten sonra benim dilediğim şekilde dağıtılacak." diye konuştu.

Sururi, eşinin yaşlılardan çocuklara kadar herkesle arasının iyi olduğuna dikkati çekerek, "İyilik Melekleri çok kutsal bir iş yapıyor. Buraya Engin'in adının verilmesi de beni çok etkiledi. Gerçekten ben de çok heyecanlıyım. Engin'i anmak için de arada bir buraya geleceğimi zannediyorum. Onun için ne yapılsa değer diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk ve Ruh Sağlığı Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Burak Doğangün de İyilik Melekleri Derneği ve Gülriz Sururi'ye katkılarından dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Çocuklarda ruhsal sorunlar ve bunlarla ilgili yapılacak şeyler, son dönemlerde gittikçe daha bilinçli hale geliyor. Tedavide kullanılan yöntemlerden bir tanesi de terapi. Terapide bir araç olarak oyun kullanılıyor. Böyle fiziksel mekanlar da oluşturulması gereken şeyler. Ekip olarak atölyede ihtiyacı olanlara oyun terapisi desteği vereceğiz."

Açılış konuşmalarının ardından atölyenin açılışı gerçekleşti.

Kaynak: AA