Romanya'da 9. Gelecekle İletişim Çalıştayı'na Destek

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından 2009 yılından bu yana her yıl düzenlenen ’Gelecekle İletişim Çalıştayları’nın 9’uncusu Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) katkılarıyla Romanya’da gerçekleştirildi.

Gelecekle İletişim Çalıştayı, Bükreş Türk Şehitliği’ne yapılan ziyaretin ardından Köstence’de Ovidius Üniversitesi Senato Salonu’nda düzenlenen açılış oturumuyla başladı.

Açılış oturumunda Ovidius Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cristina Tamas, TİKA Romanya Koordinatörü Hacı Ahmet Daştan, Ovidius Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mihai Gistu, RTÜK Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ile çalıştaya katılan öğrencilerden Parviz Aliyev konuşma yaptı.

RTÜK Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya konuşmasında, bundan 8 sene önce başlayan ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde çalıştayların genç öğrencilerin gayretleri ile gerçekleştiğini ve bu çalıştaylarda vatanına, milletine ve devletine bağlı dürüst gazeteciler yetiştiğini ifade etti.

Yerlikaya, çalıştaylarda yetişen gençlerin ülkelerine dönerek göreve başladıklarını ve ülkeler arasında doğru haberciliğin kaynağı olduklarını vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Türkiye’de eğitim gören ve mezun olan uluslararası öğrencilerden oluşan genç medyacıların Romanya’da bir araya gelmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu ve bu genç medyacıların yapacakları çalışmalarla demokrasi ve barışa katkıda bulunacaklarını ifade etti.

TİKA’nın Bükreş Program Koordinatörü Hacı Ahmet Daştan ise TİKA olarak üniversitelerle iş birliğine ve Romanya’da bilimin gelişmesine büyük önem verdiklerini; bu nedenle Ovidius Üniversitesinin ’9. Gelecekle İletişim Çalıştayı’na sunduğu katkıdan memnuniyet duyduğunu ifade ederek üniversite yönetimine ve öğretim üyelerine teşekkür etti.

Her yıl farklı bir ana tema ile gerçekleştirilen ve 3 gün süren çalıştay, 2017 yılı ana teması olan "15 Temmuz Türkiye Örneğinde Medya ve Demokrasi" başlığı altında Türk Cumhuriyetleri ile akraba topluluklarından gelerek, Türkiye’de iletişim fakültelerinde öğrenim görmekte olan öğrencilerin sunumları ve Türkiye ve Romanya’dan katılan öğretim üyelerinin medya ve demokrasi alanında yaşanan gelişmelerin değerlendirdiği oturumlarla sona erdi.
Kaynak: İHA