Oltu'da Muhtarlar Günü Kutlandı

Bu yıl ikinci kez kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü, Atatürk Anıtı önündeki törenle Oltu’da da kutlandı.

Oltu'da Muhtarlar Günü Kutlandı
İlçe protokolünün de katılımıyla, sabah saat 10.00’da Oltu Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Oltu Muhtarlar Derneği Başkanı Nuh Bektaş yaptı. Bektaş konuşmasında, “Yurdumuzda 1830’lara dayanan tarihiyle seçilerek görev alan ilk kamu görevlisi Muhtarlığın onurunu 19 Ekimi armağan ederek taçlandıran başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm devlet görevlilerine teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. Şuan burada hiçbir muhtarın ne kadar para kazanacağının hesabını yaptığını yada zerre-i miktar aklından geçirdiğini zannetmiyorum. Emeksiz yemeğin olmayacağını da biliriz, Vatanın imanın vecibelerinin yapılamayacağını da. Kaldı ki bizde iman etmektir aşktır, topraktır, havadır, sudur, Allah’tır.

Bizde iman ölümsüzlüktür. Asırlardır elimizde ve her bir karış toprağında Atalarımızın kalp atışlarını duyduğumuz bu Vatanı kimseye vermeyeceğimizi göstermek için buradayız.

Aziz vatanımın aziz temsilcileri; 65 (Köy) Mahalle, 7 merkez mahalle olmak üzere 72 muhtar 72 milletin mirası olan bu aziz Vatanı neslimize eksiksiz teslim edeceğimizden endişeniz olmasın. Devlet büyüklerimizin yolu yolumuzdur, aldığımız devlet terbiyesi budur, dini terbiyemizde bu” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA