Muhtarlar Vali Ceylan İle Yemekte Buluştu

Tekirdağ’da köy ve mahalle muhtarları, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ile yemekte buluştu.

Muhtarlar Vali Ceylan İle Yemekte Buluştu
Tekirdağ’da özel bir otelde gerçekleşen 19 Ekim Muhtarlar Günü yemeğine, Vali Mehmet Ceylan, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, İl Müftüsü İsmail İpek, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, belediye meclis üyeleri siyasi parti ilçe başkanları, bazı sivil toplum örgüt başkanları, mahalle ve köy muhtarları katıldı.



“Muhtarlar, halkın istek ve sıkıntılarını ilk elden bir üst makama bildiren insanlardır”

19 Ekim 2015 tarihinde Başbakanlık genelgesi ile 19 Ekim Muhtarlar gününün kabul edildiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Vali Ceylan, “Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık teşkilatı, ilk olarak 2. Mahmut döneminde 19 Ekim 1829 yılında kurulmuş ve çalışmaya başlamıştır. Buna paralel 2016 yılında 19 Ekim Muhtarlar Günü ilk kez kutlanmaya başlanmıştır. Muhtarlar hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından ismen seçilir. Bu nedenle muhtarlar insanların güvenini kazanmış çalışkan, adil ve hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. Halkın istek ve arzularını, sıkıntılarını ilk elden bir üst makama bildiren insanlardır. Milletimizin iradesinin tecelli etmesi ve demokrasimizin gelişmesi için her konuda muhtarlarımızın yanındayız” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “19 Ekim Muhtarlar Günü yıl dönümünde, böyle birlik içerisinde, coşku içerisinde, karşılıklı saygı ve sevgi içerisinde, güzel bir toplulukta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak muhtarların çalışmalarında başarılar dileyerek, günlerini kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Yemek programı, İl Müftüsü İsmail İpek’in yemek duasının ardından Vali Ceylan’ın Muhtarları kapıda uğurlamasıyla son buldu.
Kaynak: İHA