Kumluca'da Tarımsal Üretim Tesisi Projesi

Kumluca ilçesinde, Mavikent Mahallesi Çanakçı mevkinde imar planında tarım ve hayvan ürünleri üretim tesisleri alanı olarak belirlenen 3 bin 194 metrekarelik arsa ihaleyle satıldı.

Kumluca Belediyesinde yapılan ihaleye 3 firma katıldı.

Mavikent Mahallesi Çanakçı mevkinde, Organize Sanayi Bölgesi özelliği de taşıyan arsalarla ilgili açıklama yapan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca'nın tarım ürünlerinin yetiştirilmesi ve pazarlanması konusunda Türkiye'de öncü üretim merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Hergeçen gün artan güvenli gıda ihtiyacının, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yeni üretim ve pazarlama merkezleri ihtiyacını ortaya çıkardığını ifade eden Çetinkaya, "Belediye yönetimi olarak yıllardır ilçe tarımının önünü açmaya ve ilçe tarımının vizyonunu geliştirmeye, ilçemize ve ilçemizde tarım sektöründe çalışan vatandaşlarımıza yeni fırsatlar sunmaya gayret göstermekteyiz. Mavikent Mahallesinde kurulacak yeni tesisler, önemli bir yere sahip olduğumuz tarım sektöründe ilçemize yeni bir sıçrama, dünya pazarlarıyla rekabet yolunda bize yeni kapılar açacaktır." diye konuştu.

İhaleyi, 1 milyon 3 bin lira teklif veren YEK Tedarik Hizmetleri AŞ kazandı.

Kaynak: AA