KOSGEB Desteğiyle Makine İmalatçısı Oldu

Malatyalı girişimci Veysel Güner, KOSGEB'in sağladığı destekle açtığı atölyesiyle makine imalatçısı oldu.

Çıraklıktan başladığı meslekte kendini geliştiren Güner, 2011'de KOSGEB'den aldığı 30 bin liralık girişimci hibe desteğiyle iş yeri açtı.

Haftanın 7 gününde atölyesinde vakit geçiren ve çevresinin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Güner, yaklaşık iki yıl önce kayısı islimleme ve cenaze çadırları için boru büzme makinesi yaptı. Daha sonra inşaatlarda kullanılan metal iskeleleri inceleyen ve bunların kaynaklama veya vidalama yöntemiyle birbirine monte edildiğini gören Güner, boru büzme makinesi üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırarak, iskele borusu üreten makine yaptı.

Güner, ürettiği makineyi KKTC'ye ihraç etmenin mutluluğunu yaşadı.

Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıl önce taziye çadırlarında kullanılan boruların uç kısımlarının büzülmesi amacıyla makine tasarlamaya başladığını ifade ederek, yoğun talepler sonucu yaklaşık iki yıllık çalışmalarının ardından iskele borusu üreten makineyi ortaya çıkardığını söyledi.

İskele borusu üretiminin ardından Kayseri'deki bir firmanın ürettiği makinenin boyutunun küçük ve güçlü olmasını beğenerek, kendisinden profil büzen bir makine yapmasını talep ettiğini anlatan Güner, şunları kaydetti:

"Kayseri'den bir sanayici bana 'profil büzme makinesi yapabilir misin?' dedi. Eski ürettiğim makinelerden esinlerek, profil büzme makinesini üretmeyi başardım. Bu makine normal şartlarda piyasada bulunan bir makine değil. Her çeşit profili ucunu bozmadan büzen bir makine yaptım. Profil büzme çok zor, büzüldüğü zaman şeklinin bozulma ihtimali çok yüksek. İnternetten araştırmalarımaza göre, bu makineyi yapan pek yok, İstanbul'da bir firma yapmış daha önce. Makine işçiliği düşürerek, zamandan tasarruf sağlıyor. Ortalama 15 saniyede makine bir profili büzüyor."

Güner, elde ettiği başarıda KOSGEB desteğinin önemine işaret ederek, bu tip desteklerin artmasıyla girişimcilerin ülke ekonomisene daha fazla katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Kaynak: AA