Kayseri OSB'de İlküsi Planlama Ve Geliştirme Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

İl KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu’nun 2017 yılı üçüncü toplantısı Kayseri Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Hüseyin Nail Anlar başkanlığında toplandı.

Kayseri OSB'de İlküsi Planlama Ve Geliştirme Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan; yerine getirilen uygulamaya dönük proje, sanayinin aranan eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla açılan Özel Kayseri OSB Teknik Koleji, Kayseri Endüstriyel Tasarım Merkezi, Kayseri Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, Güneş Enerji Santrali, Ar-Ge ve Ur-Ge faaliyetleri, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Dış Ticaret İstihbarat Merkezi, Kayseri OSB TV, sanayiciler için yurt dışındaki birkaç merkezde 12 ay süreyle hizmet verecek Expo Center ve sanayicileri ilgilendiren konularda bilgiler verdi. Toplantıda kurum ve kuruluş temsilcileri de; ‘Tasarım, Ar-Ge, Ur-Ge’ gibi konularda Kayseri ve diğer şehirlerdeki durum kıyaslaması, bu konuda yürütülen örnek çalışmalar, Kayseri OSB bünyesindeki Endüstriyel Tasarım Merkezinin kentte tasarıma dair ilk merkez olduğu, Tekno Yatırım, Sektörel Kümelenme, Metal işleri, elektrikli ev aletleri ve diğer sektörlerde sektörel kümelenmeye daha da ağırlık verilmesi, bu konuda örnek çalışmalar yapan OSTİM gibi kuruluşların tecrübelerinden yararlanılmasına değinildi. Toplantıda; “KÜSİ Portalı kullanımı, öğretim üyeleri ve sanayicilerimizin bir araya getirilmesi, üniversite - sanayi İş birliğinin daha etkin ve verimli hale getirilmesi, teknolojinin sanayiye transferi, iş başı eğitim programları, üniversite bünyesinde ağaç işleme teknolojisi bölümü açılması, kentte dördüncü bir üniversite kurulması üzerinde değerlendirme yapılması, Kayseri için yüksek teknolojiye sahip, katma değeri yüksek ürünler üretebilecek sahalarda araştırma yapılması, Kayseri’nin ihtisaslaşmada öne çıkarılmaya ihtiyacının olduğu konuşuldu.

Toplantıda ayrıca; mesleki eğitimin önemi, bu okullardan mezun olacak öğrencilerin sanayinin ihtiyaç duyduğu aranan eleman statüsünde yetiştirilmesi, ihtiyaç duyulan metal ve diğer alanlar için ilave meslek liseleri açılması, meslek liseleri ve üniversitelerin ilgili teknik fakültelerinden mezun olacak öğrencilerin işletmelere kazandırılması ve staj durumları, dış ticaret konularında daha profesyonel olunması, devlet hibe, destek ve teşviklerinden yararlanılması, girişimcilerin ülkemiz için önemli bir değer olup, bu değerin her kesim tarafından desteklenmesinin elzem olduğu, ilin ticaret ve sanayisinin gelişmesi ve kalkınması için ilgili kurum, kuruluş ve STK’ların yakın işbirliği içerisinde olmaları konuları üzerinde duruldu.

Kayseri OSB’yi ziyaret

Heyet toplantının ardından Kayseri OSB TV stüdyosunu ziyaret etti. Toplantı sonunda Başkan Tahir Nursaçan tarafından Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Hüseyin Nail Anlar‘a Kayseri OSB yayınlarından Kur’an-ı Kerim ve meali ile ‘40. Yılında Kayseri OSB Ticaret Şehrinden Sanayi Şehrine Geçişin Hikayesi’ isimli eserler takdim edildi.

Programa, İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Kayseri OSB, Erciyes Üniversitesi, AGÜ ve NNY Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi, Kocasinan ve Melikgazi Belediyesi, Mimar Sinan ile İncesu Organize Sanayi ve Serbest Bölge, KTO, KSO, KOSGEB, TSE, ORAN, Ticaret İl Müdürlüğü, Erciyes Teknopark, MÜSİAD, TÜMSİAD, Kayseri Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, Makine Mühendisleri Odası, Hacılar Genç İşadamları Derneği yönetici ve temsilcileri katıldı.

Kaynak: İHA