İstanbul'da Dolandırıcılık Operasyonu

Sahte kimlik bilgileriyle banka hesabı açarak birçok kez kredi çektikleri iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Sahte kimlik bilgileriyle banka hesabı açarak birçok kez kredi çektikleri belirlenen 6 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel bir bankanın farklı şubelerinden iki kez sahte kimlik bilgileriyle kredi çekildiğini tespit etti.

Güvenlik kamerası kayıtlarından şüphelilerin kimliklerini belirleyerek fiziki takibe başlayan polis, zanlıların farklı isimler adına oluşturulan sahte kimliklerle üç kredi başvurusu daha yaptığını ortaya çıkardı.

Çektikleri kredilerle söz konusu bankayı 38 bin 687 lira dolandıran 1'i kadın 6 şüpheli düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda, sahte kimlik yapımında kullanılan malzemeler ile çok sayıda sahte kimlik kartı ve banka işlem evrakı ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildilen zanlılardan, 5'i tutuklanırken 1'i adli kontrollü olarak serbest kaldı.

Zanlıların, yaptığı üç farklı kredi başvurusunun da onaylandığı ancak polis tarafından yakalandıkları için parayı çekemedikleri öğrenildi.
Kaynak: AA