İnönü'de Muhtarlar Günü Kutlandı

İnönü ilçesinde, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile bir kutlama programı düzenlendi.

İnönü'de Muhtarlar Günü Kutlandı
İnönü Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunma merasimi ile başlayan programa; İlçe Kaymakamı Mustafa Taş, Belediye Başkan Vekili Havva Karanalbant Demirağ, İlçe Jandarma Komutanı Yakup İlhan, İlçe Emniyet Amiri Murat Öz, daire amirleri ve muhtarlar katıldı.

Kutlama programı; ilçe muhtarlarının Atatürk Anıtına Çelenk sunumu, ardından saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

Muhtarlar Günü programında günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Esnemez Mahalle Muhtarı Hamdi Coşkun yaptı. Coşkun, yapığı konuşmada “Bizlere değer vererek 19 Ekim gününü muhtarlara armağan eden devlet büyüklerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunar çalışmalarında başarılarının devamı dilerim. Ülkemizde yerel demokrasinin en örneğini temsil eden muhtarlık müessesi 1829 yılında itibaren faaliyetlerini sürdürmektedir. Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumları ile ilişkilerinde aracı rolü oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının ve temel ihtiyaçlarının biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi vardır. Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları sorunları ve sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi gerekmektedir” dedi.

Kaynak: İHA