İl Koordinasyon Kurulu 2017 Yılının Son Toplantısı

Van il koordinasyon kurulunun 2017 yılı son toplantısı, Vali Murat Zorluoğlu başkanlığında gerçekleşti.

İl Koordinasyon Kurulu 2017 Yılının Son Toplantısı
Tuşba Belediyesi toplantı salonunda, yatırımcı bölge ve il kuruluş temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleşen toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Zorluoğlu, yılın son toplantısında bir araya geldiklerini, koordinasyon kurulu üyelerinden yatırımlarla ilgili sunumlarını kısa ve öz şekilde aktarmalarını istedi.İlde 33 yatırımcı kuruluşun yatırımları bulunduğunu kaydeden Vali Zorluoğlu, ildeki yatırımlar hakkında rakamsal veriler paylaşarak, “Van’da hal-i hazırdaki bin 428 projenin yatırım bedeli yaklaşık 6,5 milyar TL., bundan önceki yıllarda toplam harcamamız 1.7 milyar, 2017 yılı için başlangıç ödeneğimiz ise 1 milyarın biraz üzerindedir. Şu ana kadar yatırımlar için yapılan 474 milyon TL’lik harcama, yüzde 46 nakdi gerçekleşmeyi ifade ediyor. İlimizde 142 tamamlanmış proje var. 898 projemiz devam ediyor. 254 projemiz ihale aşamasında olup, 134 proje henüz başlanmamış şekilde kayıtlarımızda duruyor” dedi.

İl koordinasyon kurulunun yapılan bu toplantısında verilecek bilgilerde, nakdi ve fiziki gerçekleşmelerin daha ileri aşamalara gittiğinin görüleceğini dile getiren Vali Zorluoğlu, “İlimizdeki yatırımların, programlarda belirtilen başlama ve bitiş sürelerinde tamamlanması yatırımcı kuruluş yöneticilerinin ana sorumluluğudur. İnşallah Van’a yönelik, önümüzdeki yıl ile ilgili önemli yatırımlar da merkezi idare kuruluşları tarafından yatırım programlarına alınacaktır. Henüz 2018 yatırım programı net değil, ancak Van’ımıza diğer illere olduğu gibi geçmişte genel bütçeden önemli yatırımlar yapıldı, inşallah bu yatırımlar artarak devam edecek” şeklinde konuştu.

Vali Zorluoğlu, açılış konuşmasının ardından yatırımcı kuruluşlara sunumlarını yapmak üzere sözü devrederken, ilk sunumu Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına Genel Sekreter Yardımcısı Salih Allahverdi yaptı.Sunumunda ilk olarak büyükşehir belediyesi projelerini sektörlere göre dağılım şeklinde aktaran Genel Sekreter Yardımcısı Tanrıverdi, inşaat sektöründe 58, mal ve hizmet sektöründe 60, yapı 10 ve ulaşım sektörlerinde 5 proje olmak üzere toplam 133 projeye 363 milyon TL’lik yatırımları bulunduğunu söyledi.

Tanrıverdi sunumun devamında, önceki yıl harcamaları ve dönem sonuna kadar yapılan harcamaları, parasal gerçekleşme oranlarını, biten, devam eden ve henüz başlanmayan projeler hakkında da hazırun ile bilgiler paylaştı.

Toplantı, Büyükşehir Belediyesi sunumunun ardından, İpekyolu Belediyesi, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve diğer yatırımcı kurum ve kuruluşların sunumları, çözüme ihtiyaç duyulan sorunların görüşülmesi, öneri ve değerlendirmeler ile devam etti.

İl koordinasyon kurulunun bu yıl için son kez bir araya geldiği toplantının ardından bir değerlendirme konuşması yapan Vali Zorluoğlu, yatırımlarını duyarlı şekilde takip eden ve Van halkının faydasına bir an önce sunulması için gayret gösteren tüm yatırımcı kuruluş temsilcilerine şahsı ve devletimiz adına teşekkürlerini bildirdi. Vali Murat Zorluoğlu, Van’a yapılacak tüm yatırımların takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA