Hak-İş Uluslararası Kısa Film Yarışmasına Büyük İlgi

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla bu yıl altıncısı düzenlenen yarışmaya, 5 bin 404 film için başvuru yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla bu yıl altıncısı düzenlenen Hak-İş Uluslararası Kısa Film Yarışmasına, 5 bin 404 film için başvuru yapıldı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, yarışmanın temasının geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da "Emek" olduğunu belirterek yarışmaya başvuruların 15 Ekim itibarıyla sona erdiğini bildirdi.

Yarışmaya 124 ülkeden toplam 5 bin 404 film için başvuru yapıldığını ifade eden Arslan, şu bilgileri verdi:

"Yarışma kapsamında ödüller 'ulusal' ve 'uluslararası' alanda olmak üzere iki ayrı kategoride ayrı ayrı belirlenecek. 'En iyi film' birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin yanı sıra, 'Necati Çelik Özel Ödülü', 'en iyi erkek oyuncu', 'en iyi kadın oyuncu', 'en iyi yönetmen', 'en iyi senaryo', 'en iyi kurgu', 'en iyi müzik' ve 'en iyi görüntü yönetmeni' olmak üzere 11 kategoride ödül verilecek."

- Ödül töreni aralık ayında

Konfederasyon olarak geleneksel hale getirdikleri kısa film yarışmasıyla sendikal harekete önemli bir sanat damarı açtıklarını anlatan Arslan, şunları kaydetti:

"Yarışmamız 'emek' konulu filmlerin sayısının artırılması ve bu alanda emek veren yapımcıların bir araya gelebileceği bir platformun oluşturulması amacıyla düzenlenmektedir. Bu yılki yarışmamızın ödül töreni, aralık ayında düzenlenecek ve ödüle layık görülen sanatçı, yapımcı ve destekçiler ödüllerini alacaklardır. Konfederasyonumuzun düzenlediği kısa film yarışmasına yurt içi ve dışından film göndererek katılan tüm sinema emekçilerine teşekkür ediyoruz."

Yarışmada, birinci olan filme 10 bin lira, ikinci olan filme 5 bin lira, üçüncü olan ve "Necati Çelik Özel Ödülü"ne değer bulunan filmlere ise 2 bin 500'er lira ödül verilecek.

"En iyi erkek oyuncu", "en iyi kadın oyuncu", "en iyi yönetmen", "en iyi senaryo", "en iyi kurgu", "en iyi müzik" ve "en iyi görüntü yönetmeni" ödüllerine değer görülenlere ise ödül ve özel tasarlanan plaket takdim edilecek.
Kaynak: AA