Engelli Ve Yaşlılar Soba Zehirlenmesine Karşı Bilgilendirildi

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Şehitkamil Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü soba zehirlenmelerine karşı bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.

Engelli Ve Yaşlılar Soba Zehirlenmesine Karşı Bilgilendirildi
Kış aylarında yaşanan soba zehirlenmelerine karşı bilgilendirme çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, konuyla ilgili İtfaiye Daire Başkanlığı Konferans Salonunda engelli ve yaşlıları bilgilendirdi. Bilgilendirme toplantısına, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz ile Büyükşehir Belediyesi Engelli Daire Başkanı Yusuf Çelebi de katıldı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, kış aylarında soba zehirlenmeleriyle ilgili vakaların sıkça rastladıklarını aktararak, “Engelli Daire Başkanlığıyla birlikte büyüklerimizi, teyzelerimizi ve annelerimiz daire başkanlığımıza davet ettik. Hem muhabbet etmek hem de sinsi tehlikeye soba zehirlenmesine dikkat çekmek istedik. Onlar zaten bunu biliyorlar, onlar bizim kıdemli büyüklerimizdir, onlara bir daha soba zehirlenmesini hatırlatmak önemli. İnşallah kazasız ve belasız bir kış geçiririz. Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü bilgilendirme çalışmaları devam edecek” dedi.

"Ateş insana lazım olduğu kadar vardır"

Büyükşehir Belediyesi Engelli Daire Başkanı Yusuf Çelebi ise, yangın ve soba zehirlenmelerinin konu edindiği bilgilendirme çalışmalarını önemli gördüklerini belirterek, “Ulu çınarlarımıza soba zehirlenmelerini anlatmak ve bir nebze de olsa onları daha konforlu yaşatmak için konu izah edildi. Isı ve ateş bize lazım olduğu kadar vardır. Bize lazım olmayan kısmını kontrol altına alamadığımız takdirde bizlere zarar verir. İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı uzmanlar, ateşin lazım olan yönünü, kurallarını ulu çınarlarımıza anlattı. Onlar da bilgilerini tazeledi, torunlarına ve komşularına tazeledikleri bilgileri anlatacaktır. Bu vesileyle böyle bir eğitim verdikleri için İtfaiye Daire Başkanlığına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İtfaiye Daire Başkanlığı uzmanları, soba zehirlenmelerine karşı yaşlı ve engelli kadınları bilgilendirdi. Eğitim sonunda katılımcılara, İtfaiye Daire Başkanlığının bahçesinde ikramlarda bulunuldu.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Engelli Daire Başkanlığı Aktif Yaşam Merkezi tarafından engelli ve yaşlıların evlerine soba kurulacak, karbonmonoksit detektörü verilecek.
Kaynak: İHA