Ekici Açıklaması 'Muhtarların Yıllık İzni Olmalı'

Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici, muhtarların yıllık izinlerinin olması ve yasayla belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Ekici Açıklaması 'Muhtarların Yıllık İzni Olmalı'
19 Ekim Muhtar Günü tüm ülke genelinde olduğu gibi Ordu’nun Ünye ilçesinde de törenle kutlandı. Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören Atatürk Anıta çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Düzenlenen törende konuşan Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici, “Muhtarlarımız ve muhtarlık kuruluşunun ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu kuruluşun tarihsel bağlarını korumak amacıyla, bu günün hükümetimiz tarafından ‘Muhtarlar Günü’ olarak belirlendi. Bu günü devletimiz ve hükümetimizce, en küçük yerel hizmet birimi olarak muhtarlarımıza verilen önem ve değerin göstergesidir. Muhtarlar gününün ilan edilmesinde, muhtar ödeneklerinin iyileştirilmesinde, sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından ödenmesinde, silah ruhsatlarında alınan harçların alınmamasını sağlayan başta Cumhurbaşkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.



“Muhtarların yıllık izni olmalıdır”

Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici, “İlçemizde 85 mahalle muhtarı, ilimizde 725, Türkiye genelinde ise 50 bin 373 muhtar görev yapmaktadır. En demokratik seçim olan muhtarlık seçimleri seçim yasası esasına altı aylık oturum mecburiyeti olduğu gibi adli sicil kaydı evraklarıyla adaylık başvurusu yapılması zorunluluğu getirilmelidir. Muhtarların yıllık izinleri olmalı ve yasayla belirlenmelidir” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından tören sona ererken Türkiye Muhtarlar Derneği Ünye Şubesi yönetimi daha sonra Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ı makamlarında ziyaret etti.

Törene Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Türkiye Muhtarlar Derneği Ünye Şubesi Başkanı Ahmet Ekici, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve kurum amirleri katıldı.

Kaynak: İHA