Edirne Huzurevi'nde Anadolu Ezgileri

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Edirne Huzurevi Müdürlüğü etkinlik salonunda, Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Uygulama Etkinlikleri Kapsamında “Geleneksel Huzurevi Etkinliği” gerçekleştirildi.

Edirne Huzurevi'nde Anadolu Ezgileri
Gerçekleşen etkinliğe, Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Huzurevi Müdürü Tamer Tahmazoğlu, Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nevin Ağır, Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğrencileri ve Huzurevinde kalmakta olan yaşlılarımız katılım sağladı.

Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programının organize ettiği, geleneksel Huzurevi etkinliğinde, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Ertuğrul köyünde ikamet eden “Cumhuriyet Kadınları Korosu” adını verdikleri etkinlik grubunun gösterileri tüm gece devam etti.

Lüleburgaz Ertuğrul Köyü Cumhuriyet Kadınları Korosu; Anadolu’daki yaşamı temel alan skeçleri ile yaşlılarımıza unutulmaz bir gösteri sundu. Gece boyunca devam eden etkinliklerde maniler okunarak, şarkılar söylendi. Bakım personellerimizin gözetiminde huzurevinde kalmakta olan yaşlılar, Trakya Üniversitesinde eğitim gören öğrenciler ile oyun havaları oynayarak, dans etti.
Kaynak: İHA