Diyarbakır'da Okul Sporları İçin Değerlendirme Toplantısı

Diyarbakır’da yeni eğitim ve öğretim yılı kapsamında okul sporları faaliyetleri için değerlendirme toplantısı yapıldı.

Diyarbakır'da Okul Sporları İçin Değerlendirme Toplantısı
Diyarbakır Öğretmen Evinde gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Hasan Gökpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, Büyük Şehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Dairesi Başkanı Mehmet Kesen, ilgili temsilciler ve beden eğitimi öğretmenleri katıldı.

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, toplantının açılış konuşmasında, okul sporlarının önemine değindi. Demir, organizasyonlara yönelik yapılamayan ödeneklerin geçen hafta Ankara’da ele alındığını belirtti.

Demir, geçen yıl il dışında yapılan organizasyonlarda ödeme sıkıntısı yaşandığını bu sorunun tüm illeri kapsadığını kaydederek, “Geçtiğimiz hafta Ankara’da yapılan toplantıda ümit dolu sözler aldık. Kısa sürede bu sıkıntılar giderilecektir” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Mehmet Demir’in açılış konuşmasının ardından söz alan Diyarbakır Vali Yardımcısı Hasan Gökpınar, geçen yıl yaşanan sorunlardan dolayı gerekli tedbirleri alacaklarını, bütün kamu, kurum ve kuruluşların da okul sporları faaliyetleri için gerekli desteği vereceğini ifade etti.

Gökpınar, eğitim ve sporun birbiri ile bağlantılı olduğunu ve Diyarbakır’da eğitim ve sporun daha ileriye taşınması için gerekli olan adımların atılacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından bu yıl yapılacak okul spor faaliyetlerine, müsabakaların branşlara göre başlayacağı tarihlerine ve planlanması yapıldı.
Kaynak: İHA