Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TRT World Forum konuşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güçlünün haklı olduğu bir dünyada yaşamak istemediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TRT World Forum konuşması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TRT World Forum konuşması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT World Forum'da konuştu. 
 
Güçlünün haklı olduğu bir dünyada yaşamak istemediğini söyleyen Erdoğan, 'Maalesef dünyada adalet yok. Özellikle ekonomik noktada güçlü olanın haklı olarak takdim edildiği bir dünyada yaşıyoruz. Haklı olanın güçlü olduğu değil, güçlü olanın haklı olduğu bir dünya. Böyle bir dünyayı kabullenmek mümkün değil. Ben böyle bir dünyada yaşamak istemiyorum.' dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:


'Bir terör örgütünü başka bir terör örgütüyle ıslah etmek akıl karı mıdır?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'PYD ile YPG'yi DEAŞ denilen bir terör örgütüne karşı kim yanına alıyor? Amerika. Şimdi bir terör örgütünü başka bir terör örgütüyle ıslah etmek, yok etmek akıl karı mıdır? Ben bunu Sayın Trump'a söylediğim için burada da açık açık söylüyorum.' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TRT World Forum konuşması

'PKK elini kolunu sallaya sallaya Avrupa'da dolaşıyor'

Erdoğan 'İsim vererek konuşacağım, gizli konuşmanın hiçbir anlamı yok. Çünkü şu anda TRT World, bütün dünyaya bu yayını yapıyor. Herkesin bazı gerçekleri bilmesi lazım. Bakın Almanya'ya ben PKK ile ilgili 4 bin 500 dosya verdim ve bu 4 bin 500 dosyanın hiçbirinden bize geri dönüş olmadı. Bunların hepsi elini kolunu sallaya sallaya başta Almanya olmak üzere Avrupa'da dolaşıyor. Hani PKK, Avrupa Birliği kayıtlarında terör örgütü olarak görülüyor. Terör örgütüyse bak ben sana dosya veriyorum. Bunlar bizim Milli İstihbarat Teşkilatımızın dosyaları, buyur al bunun üzerinden hareket et. Yok. FETÖ terör örgütü aynı durum onunla da ilgili var.' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TRT World Forum konuşması

'Bayan Merkel yanındakilere bakıyor, farklı bir duruma yatıyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'G20'ye gittik Hamburg'da ve Berlin'deki başbakanlığın önünde bir pankart, bir de Mercedes otomobil. Pankartta benim resmim var, Sayın Putin'in resmi var, bir de Suudi Arabistan Kralı'nın resmi var. 'Öldüren Mercedes'i alır.' Ben bunu Bayan Merkel'e söylediğim zaman, Bayan Merkel yanındakilere bakıyor, farklı bir duruma yatıyor aslında. Samimi olalım, dürüst olalım. Yani bu başbakanlığın önünde oluyor, senin bundan haberin yok, böyle bir şey olabilir mi?' dedi.


'Yumuşaktır diye kimse kimseyi kandırmasın'

Cumhurbaşkanı moderatörün 'Bir arkadaşım sormamı istedi Türkiye neden Suriye'ye yardım yapıyor, bir karşılık mı bekliyor' sorusu üzerine de; 'O arkadaşınıza söyle bizim geleneklerimizde veren el alan el hayırlıdır anlayışı var. Mağdura, mazluma uzanan el anlayışı var. 2011'de Somali'ye ilk kez biz gittik. Şimdi 2011'deki Somali yok, çok değişti. Somali'de ciddi manada bir büyükelçilik bizim var. Bunun dışında da 400 dönüm arazi üzerinde askeri eğitim merkezi kurduk. Oradaki askerin eğitimini yapalım diye. 600 bine yakın insan bazı Budist teröristler tarafından öldürülüyor. Tehditle topraklarını terk ediyor. Her inancın, teröristi olur, bunlar yoga yapıyor, şöyle yumuşaktır, böyle yumuşaktır diye kimse kimseyi kandırmasın. ' dedi.