Çukurova Sağlık Günleri Başladı

Çukurova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği "Çukurova’da Sağlık Günleri" projesi kapsamında kreş öğrencileri sağlık taramasından geçirildi.

Çukurova Sağlık Günleri Başladı
Proje kapsamında, semt kreşleri, emekli dinlenme evleri, kadın sohbet evleri ve köylerden dönüşen mahallelerde yapılacak sağlık taraması ilk olarak semt kreşlerinden başladı.

Çukurova Belediyesi semt kreşlerindeki çocuklar, Çukurova Belediyesi tarafından başlatılan sağlık taraması uygulaması kapsamında sağlık kontrolünden geçirildi. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de kreşlerde yapılan sağlık taramasına katıldı.

Başkan Soner Çetin, bu yıl ki taramalara Çukurova Belediyesi’nin 4 kreşinde bulunan yaklaşık 200, 3-6 yaş arası öğrenciyle başladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Çocukların sağlığı önceliğimizdir. Bu yıl genel sağlık taramamıza kreşlerimizdeki yavrularımızdan başladık. Taramada çocuklarımız uzman çocuk doktorlarımızın detaylı muayenesinden geçiriliyor. Uzman çocuk doktorumuz çocuklarımızın akciğer ve kalplerini dinliyor, boylarını ve kilolarını ölçüyor. Gerek ağız ve diş sağlığı gerekse çocuk doktoru muayenelerinden geçirilen çocukların velileri de muayene sonuçlarından haberdar ediliyor. Çocuklarımız bizlere emanet.”
Kaynak: İHA