Çarşaf Ve Perdeyi Bağlayarak Evden Kaçmak İsterken Düşen Genç Kızın Ağabeyi Konuştu

Bursa’da 3. kattaki daireden çarşafları birbirine bağlayarak kaçmak isterken hayatını kaybeden genç kızın ağabeyi konuştu. Genç kızın ağabeyi, anahtarın kapının üzerinde olduğunu ifade ederek, kardeşinin istese çelik kapıyı üsteki kilidini çevirip açabileceğini, neden böyle bir yola başvurduğunu anlamadıklarını söyledi.

Çarşaf Ve Perdeyi Bağlayarak Evden Kaçmak İsterken Düşen Genç Kızın Ağabeyi Konuştu
Olay gece saatlerinde, Yıldırım’a bağlı Yeşilyayla Mahallesi Yeşilyayla Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 4 yıl önce babasını, 1 yıl önce de annesini kaybeden 16 yaşındaki Kübra Dikmeli, ağabeyi Semih’in işe gittiği, diğer ağabeyi Sinan’ın da uyuduğu sırada cama çıkarak 17 yaşındaki erkek arkadaşı Engincan ile konuşmaya başladı.

Engincan’a not kağıtlarıyla mesajlar gönderen Kübra evden kaçmak istediğini ve bunun için çarşafları kullanacağını yazdı. 6 katlı binanın 3. katında bulunan dairenin perdesini söken Kübra, yatak çarşafı ile perdeyi birbirine, onları da daha sonra binanın dış borularına bağladı. Engincan ve arkadaşları aşağıda beklerken Kübra cama çıkarak perdeyle aşağı inmek isterken dengesini kaybetti ve 10 metre yükseklikten yere çakıldı. 112 ekipleri yaptıkları müdahalede genç kızın öldüğünü belirledi.

“Anahtar kapının üzerindeydi, kardeşim istese açardı”

Genç kızın ağabeyleri Semih ve Sinan ile akrabaları, Kübra’nın cesedini yapılan otopsinin ardından Adli Tıp Kurumu’ndan aldı. İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Sinan Dikmeli, “Parke işinde çalıştığım için gece 00.30 sıralarında yattım. Kardeşim televizyonlu odada oturuyordu. Hatta ona yatmasını söylediğimde, "tamam" dedi.

Çelik kapıyı da üzerinden anahtarla kilitlemiştim. Yağmur giderine kumaş bağlayıp, inmeye çalışmış. Engincan diye bir arkadaşı da aşağıda onu bekliyor. Tutanayım derken dengesini kaybedip aşağıya düşüyor. Çelik kapıyı üstündeki kilidi çevirip açabilirdi. Anahtar üzerindeydi” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA