Çanakkale Valiliğinden Suriyelilere Seyahat Kısıtlaması

Çanakkale Valiliğinde yapılan açıklamada, Çanakkale’de yaşayan ve geçici koruma kapsamında bulunan Suriyeli vatandaşlara seyahat kısıtlaması getirildi. Kara, deniz ve hava taşımacılığı yapan şirketlere gönderilen kararda ’Yol İzin Belgesi’ olmayan Suriyelilere bilet satışının yasaklandığı belirtildi.

Çanakkale Valiliği, Suriyeli yabancıların kendilerine sağlanan hak ve hizmetlerden gereği gibi faydalanabilmesi kamu düzeni ve güvenliğini sağlanması, özellikle göçmen kaçaklığı suçuna karışan ve ya terör örgütleriyle ilişkisi bulunanların tespitinin sağlanması amacıyla Suriyeli yabancılara ’Yol İzin Belgesi’ olmadan bilet satışını yasakladı.

Çanakkale Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Çanakkale ili sınırları içerisinde yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunan kara, deniz, hava ve demiryolu taşımacı, acente, taşıma işleri komisyonculuğu, taşıma işleri organizatörlüğü, terminal işletmeciliği, araç kiralama işletmeciliği, taksi durakları gibi ulaşım hizmeti veren firma, şirket ve duraklar tarafından, geçici koruma kapsamında bulunan Suriyeli yabancıların yanlarında ’Yol İzin Belgeleri’ olmaksızın bilet satış yapılmasının ve taşımacılık suretiyle Çanakkale ili dışına çıkarılmalarının yasaklanmasına" kara verildiği belirtildi. Karar da bu yasaklara uymayanlara idari para cezası uygulanacağı da kaydedildi.

Alınan bu kararla, İl Göç İdaresi Müdürlüğünce verilen geçerli ’Yol İzin Belgesi’ bulunmayanlara bilet satışı ve hizmet verilmesinin durdurularak, geçici koruma kapsamında bulunan Suriyeli yabancıların nüfus hareketliliğinin, ikamet ili değişikliğinin ve mobilitelerinin düzenlenmesi ve kontrol altına alınması, kayıtsız olan Suriyeli yabancıların ise geçici koruma kapsamında kayıt altına alınması ile Çanakkale il sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçların aydınlatılması amaçlanıyor.
Kaynak: İHA