Birecik'in Kelaynak'ı İle Tarihi Mekanlarını Türkiye Görecek

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinin tarihi ve turistik mekanları ve ilçeyle özdeşleşen Kelaynak kuşları, posta pullarıyla Türkiye’nin dört bir yanına ulaşacak.

Birecik'in Kelaynak'ı İle Tarihi Mekanlarını Türkiye Görecek
Birecik Belediyesi ile PTT Genel Müdürlüğü hem pul ve pulculukla uğraşanların yüzünü güldürecek, hem de ilçenin posta pulları ile tanıtımına katkı sağlayacak bir işbirliğine imza attı. PTT Başmüdürü Mustafa Kargın beraberinde Pazarlama Müdürü Faik Deniz ile, Birecik Belediye Başkanı Av. M. Faruk Pınarbaşı’nı makamında ziyaret ederek, özel olarak hazırlanan ve üzerinde ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerinin yer aldığı pulları teslim etti. Başkan Pınarbaşı, ziyarette yaptığı konuşmada, iletişim teknolojisinin her geçen gün baş döndürücü hızla ilerlediğini ancak insanların eskiye olan özlemlerinin hiç bitmediğini söyledi.

Pınarbaşı, “Bazı şeyler vardır ki önemini hiç yitirmez. Bugün artık postalar, elektronik yöntemlerle gönderilirken bir yandan da yazılı hayat devam ediyor” dedi.

Birecik’in tanıtımına büyük önem verdiklerini anlatan Pınarbaşı, bu amaçla yapılan her çalışmanın yanında yer alacaklarını kaydetti.

Pullarda neler var

PTT Genel Müdürlüğü ve Birecik Belediyesinin işbirliği ile hazırlanan özel koleksiyonda yer alan pulların üzerinde, Birecik Kalesi, Birecik Belediyesinin Sahil Projesi, ilçenin genel görüntüsü, Fırat Nehri üzerinde tur düzenleyen gemiler ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Birecik’in sembolü Kelaynak kuşlarının fotoğrafları bulunuyor.
Kaynak: İHA