'Baykal'ın durumunda kötüye gidiş yok'

Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili son açıklama geldi: Baykal'ın durumunda kötüye gidiş yok.

'Baykal'ın durumunda kötüye gidiş yok'
'Baykal'ın durumunda kötüye gidiş yok'
Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor. 

Sabah 08.45 sıralarında Baykal'ın yeniden beyin tomografisi çekildi.

Çıkan sonuçların dün akşam çekilen tomografi sonuçlarına göre daha iyi olduğu belirtildi ve "bebek adımları ile" bir iyileşmenin söz konusu olduğu ifade edildi.

Doktarların saat 12.45'te yaptığı değerlendirme toplantısında tomografi değerlendirildi.

Toplantının ardından Ankara Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Baykal'ın durumunda kötüye gidiş olmadığını ve son 24 saatteki bulguların kendilerini umutlandırdığını söyleyen İbiş şunları kaydetti:

"Bu 72 saatin önemli ve kritik olduğunu söyledik. Komplikasyonlar olabileceğini söylemiştik. Bunların başında kanama ve ödemin olabileceğini belirtmiştik. Bu süreçte en üst düzeyde bunları yaşadık. Ancak son 24 saatte bu bulgularda bir ilerleme olmadığını gerileme olduğunu paylaşmak istiyorum. Bu ekibimizin zamanında yaptığı gerekli müdahalelerle bu sonuçlar ortaya çıktı. Elbette ki ciddiyetini koruyor. Ancak kötüye gidiş yok. Yaşamsal bulgular iyi, nörolojik bulgularında iyiye gidiş var. Düne göre daha iyi durumda. Tomografi bulguları dünkülere göre daha iyi. Bunlar bizim umudumuzu yükselten bulgular. Bizi umutlandıracak olumlu bulguları elde ediyoruz. Uyutulma işlemi devam ediyor. Beynin kendisini koruyabilmesi için bu çok önemli. Cihazlı solunum desteği de devam ediyor. Beynin korunma tedavisi uygulaması devam ediyor."