Başkan Özyavuz Muhtarları Unutmadı

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, muhtarların halkın en yakın temsilcisi olduğunu belirterek, halka hizmetin en iyisini sunmak adına hayata geçirdikleri projelerde muhtarların önerilerinin kendileri için son derece önemli olduğunu belirtti.

Başkan Özyavuz Muhtarları Unutmadı
Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, “Yakın çalışma arkadaşlarım” diye tabir ettiği mahalle muhtarlarını unutmadı. 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle açıklama yapan Başkan Özyavuz, muhtarların yerel yönetimlerin ve merkezi idarenin taşradaki eli, ayağı, gözü, kulağı olduğunu ifade etti.

Muhtarların halkın sorunlarıyla yakından ilgilenen, çözüm için mücadele kamu görevlileri olduğuna dikkat çeken Başkan Özyavuz, “Temeli 1829 yılında atılan muhtarlık müessesesi, yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtar kardeşlerimiz, son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar.

Vatandaşımızın hastasında, cenazesinde, düğününde kısacası sosyal yaşamın içerisinde kendini gösteren her türlü üzüntüde ve sevinçte kapısını gönül rahatlığıyla çaldığı makamda görev yapan muhtarlarımız bizimde başımızın tacıdır” ifadelerini kullandı.

“Fikirleriniz bizim için önemli”

Harran Belediyesi olarak hayata geçirdikleri her projede mahalle muhtarlarının fikirlerini de dikkate aldıklarını kaydeden Başkan Özyavuz, “Yerel yönetimlerde ilk kademe muhtarlarımızdır. Bu nedenle muhtarlarımızın görüş ve önerileri bizim için son derece önem taşımaktadır. Harran Belediyesi olarak, gece gündüz demeden özveriyle çalışan muhtarlarının taşıdığı sorumluluk ve önemin bilincinde olarak, hareket ediyoruz. Belediyemizin çalışma ve projelerini her an muhtarlarımızın bilgisine sunduğumuz gibi, muhtarlarımız da bu anlamda vatandaşlarımıza birer iletici konumunda yer alıyor. Bu anlayışla bütün muhtarlarımızın, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, kendilerine sağlıklı ve mutlu bir önüm diliyorum” diye konuştu.

Başkan Özyavuz’a teşekkür

Bu arada Harran’da görev yapan mahalle muhtarları, Muhtarlar Derneği Başkan yardımcısı Ahmet Arslan’ın başkanlığında Harran Belediyesi’ni ziyaret ederek Başkanvekili Ali Ardan ile görüştü. Başkanlık makamında ağırladığı mahalle muhtarlarına Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz’un selamını ileten Ardan, Başkan Özyavuz’un şehir dışında bulunması nedeniyle ziyarette bulunamadığını söyledi.

Harran Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Arslan da, Başkan Mehmet Özyavuz’a muhtarlara gösterdiği yakınlıktan dolayı teşekkür etti. Başkan Özyavuz’un her zaman muhtarların yanında olduğunu ve desteklediğini dile getiren Arslan, “Başkanımız Mehmet Özyavuz bugüne kadar hiçbir talebimizi geri çevirmedi. Hangi sıkıntımızı ilettiysek çözülmesi için anında gerekli talimatları verdi. Bizlere gösterdiği hassasiyet muhtar arkadaşlarım adına başkanımız Mehmet Özyavuz’a şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Başkanvekili Ardan ziyarete gelen muhtarlara Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz adına, çeşitli hediyeler verdi.
Kaynak: İHA